Büntetés: csak minimálbért kapnak a veszprémi kézisek

Publikálás dátuma
2018.03.27. 15:17
A szegedi Bodó Richárd (b) és a veszprémi Nagy László a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Ves

A Telekom Veszprém kézilabda csapat kedden közleményt jelentetett meg hivatalos honlapján, amelyben arról számolt be, hogy a magyar élvonalbeli bajnokság végéig minimálbért kapnak a klub a játékosai és az edzői stáb tagjai is.

„A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatának szurkolói, a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. és tulajdonosai, Veszprém város, valamint a csapat többi támogatója minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a csapat a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játsszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban. Éppen ezért a Veszprémi Építők Sport Egyesület és a Veszprém Handball Team Zrt. elfogadhatatlannak tartja a Telekom Veszprém csapatának ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a tanúsított hozzáállását. Mindez méltatlan volt a több mint negyven éves Klub hagyományaihoz, megsértve mindazokat, akik hozzájárultak, illetve jelenleg is hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az egyesület a története során folyamatosan építkezve egyre nagyobb sikereket érjen el, ezáltal neve Európa szerte ismertté és elismertté váljon. A fentiekben említett szempontokat mérlegelve, a Klub és a Zrt. döntése értelmében a Magyar Bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimálbéren felüli fizetések folyósítását. A Klub és a Zrt. a csapatnak a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján dönt ez ügyben véglegesen” – olvasható a közlemény.

A klubvezetés azt követően határozott így, hogy a csapat március 10-én hazai pályán szenvedett vereséget a Szegedtől a magyar élvonalban, majd múlt vasárnap 32-25-re kapott ki a Skjern vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Szerző

Megműtötték a súlyosan sérült kézilabdázót

Publikálás dátuma
2018.03.27. 13:23
Illusztráció: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott
Sikeres volt Tomori Zsuzsanna válogatott kézilabdázó hétfői térdműtétje - írta az MTI.

„A műtét során az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett a külső holdasporc kosárfül-szakadását találtuk, amelynek megfelelően a szakadt részek eltávolítása után a keresztszalagot artroszkópos eljárással pótoltuk saját inából. A beavatkozás jól sikerült, szövődmény nem volt. Várható felépülése hat hónapot vesz igénybe” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos, aki a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban végezte el a beavatkozást. 

A szakember hozzátette, a műtét jól sikerült, szövődmény nem volt, és megerősítette, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának várható felépülése hat hónapot vesz igénybe.

A Győri Audi ETO KC játékosa a magyar női kézilabda válogatott Hollandia elleni győri EB-selejtező mérkőzésének hajrájában sérült meg súlyosan.

Szerző

Hosszú döntött, a szövetségi kapitány meglepődött

Publikálás dátuma
2018.03.27. 11:31
Illusztráció: Népszava/Németh András Péter
Sós Csaba szövetségi kapitányt meglepte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem vesz részt a szerdán kezdődő debreceni úszó országos bajnokságon.

Ez már hosszú kihagyás a klasszis versenyzőtől, ami sok kérdőjelet felvet - mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a szövetségi kapitány, aki szerint valószínű, hogy Hosszú Katinka kihagyja augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságot, azonban vagy az októberi, hazai rendezésű rövidpályás világkupaversenyen, vagy a decemberi, ugyancsak rövidpályás világbajnokságon már visszatérhet. "Szerencsére most már évente három-négy olyan megmérettetés van, ahol világosan látszik, hogy egy versenyző hol tart. Aki egyszer már feljutott a csúcsra, arról könnyebben elhisszük, hogy vissza tud oda jutni, mint arról, aki még nem volt ott" - mondta Sós Csaba.

A 2012-ben Londonban olimpiai bajnok Gyurta Dániel távolmaradásáról azt mondta a szövetségi kapitány, hogy 28 éves sportoló váratlanul sikeres karrierbe kezdett - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja -, azonban az úszást még nem adta fel, de tudomásul veszi, ha egyszer befejezi karrierjét.

Sós Csaba közölte, a 120. országos bajnokságon - ahol 59 egyesült 385 versenyzője ugrik majd medencébe -n így több számban már a délelőtti előfutamok során jó teljesítményre lesz szükségük az úszóknak. "Kezd hasonlítani a magyar úszás arra, mint amivel nemzetközi szinten találkoznak" - fűzte hozzá.

Szerző