Előfizetés

Halálos lakástűz Budapesten

Publikálás dátuma
2018.03.27. 16:15
Illusztráció: Shutterstock
Egy ember életét vesztette, egy pedig füstmérgezést szenvedett, miután tűz ütött ki egy második emeleti lakásban, Budapest VII. kerületében, a Hernád utcában - írja a Katasztrófavédelem.

A berendezési tárgyak mintegy két négyzetméteren égtek, mielőtt sikerült megfékezni a lángokat. A tűzben, amely egy 40 négyzetméteres lakás konyhájában keletkezett, egy középkorú nő a helyszínen életét vesztette, mondta el Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Az elsődleges információk szerint a lakásban ketten voltak, a másik nőnek sikerült kimenekülnie. Ő a mentők szerint füstmérgezést szenvedett.

Jelenleg hatósági eljárás keretében vizsgálják a tűz keletkezésének okát.

Lakástüzek száma Magyarországon, 2000-2016. Forrás: MTI

Lakástüzek száma Magyarországon, 2000-2016. Forrás: MTI

Késsel rabolt, hogy cigarettát vehessen (videó)

Publikálás dátuma
2018.03.27. 12:43
Fotó: police.hu
Rövid időn belül elfogták azt az 52 éves helyi férfit, aki egy késsel fenyegetve rabolt ki egy élelmiszerboltot Komádiban, írja a police.hu. Az eltulajdonított pénzből cigarettát vásárolt egy közelben lévő dohányboltban, a gyanú szerint.

Egy élelmiszerbolt eladója Komádiból tett bejelentést a rendőrségre hétfő délután arról, hogy egy férfi egy késsel megfenyegette őt, pénzt vett ki a kasszából, majd elmenekült. A rendőrök perceken belül azonosították a feltételezett elkövetőt. Az 52 éves férfit a helyszín közelében elfogták, előállították, majd a gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásra. A megalapozott gyanú szerint a férfi az eltulajdonított pénzből cigarettát vásárolt egy közelben lévő dohányboltban.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Borzalmas baleset a 8-ason - Belehalt egy férfi a frontális ütközésbe (fotók)

Publikálás dátuma
2018.03.27. 10:25
Fotók: police.hu

Eddig tisztázatlan okból összeütközött két személygépkocsi a 8-as számú főút 47-48-as kilométerszelvényében, Veszprém határában 2018. március 27-én 7 óra 55 perckor - írj a a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy Suzuki típusú személygépkocsi haladt a 8-as számú főút Veszprémet elkerülő szakaszán, az Almádi út felől a 82-es számú út irányába. Haladása során eddig ismeretlen okból áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és összeütközött a vele szemben közlekedő Seat típusú gépjárművel. A baleset során a Suzuki vezetője, egy 56 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a Seat sofőrje, egy 48 éves nő súlyosan megsérült.

A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A baleset helyszínelése és műszaki mentése véget ért, a forgalom 10 órától ismét zavartalanul halad.