Fontos változás jön a Bajnokok Ligájában

Publikálás dátuma
2018.03.28. 07:58
Fotó: AFP/Pau Barrena

Az Európai Labdarúgó-szövetség döntésének értelmében a következő szezontól kezdődően a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is nevezhető lesz három olyan játékos, aki abban az idényben más csapat színeiben már pályára lépett. A jelenleg érvényben lévő szabályozás miatt több klub sem a legerősebb játékoskeretével vesz részt a BL-ben, illetve az El-ben: a Barcelona Philippe Coutinho (képünkön), míg az Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang játékára nem számíthat tavasszal a nemzetközi porondon, mert ezek a játékosok korábbi klubjaik révén (Liverpool, Borussia Dortmund) érintettek voltak az adott sorozatban.

Szerző

Neuer újra edzésben

Publikálás dátuma
2018.03.28. 07:57
Forrás: fcbayern.com

Edzésbe állt Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának világbajnok kapusa, aki csaknem hét hónapja harcképtelen. A 32. születésnapját ünneplő játékos kedden kétszer tíz percet kocogott a bajorok edzőközpontjában. „Nem akarok semmit elsietni, mert ha megint történik valami a lábammal, az már a pályafutásomba kerülhet” – jelentette ki a France Football szaklap által 2017 legjobb kapusává választott Neuer.

Szerző

Capello kispad nélkül maradt

Az olasz Fabio Capello közös megegyezéssel távozott a kínai élvonalban szereplő Csiangszu Szuning labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A 71 éves szakvezető 2017 júniusa óta irányította az együttest, mellyel tavaly a 12. helyen végzett a bajnokságban, az új idényt pedig egy győzelemmel és két vereséggel kezdte. Utódja a román Cosmin Olaroiu lett, aki három évre szóló szerződést írt alá.

Távozásával felröppent a pletyka, miszerint Capello veszi át az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztját, amelyről Gian Piero Ventura novemberben lemondott. Az olasz szakember egyébként még nem ült hazája legjobbjainak kispadján, sőt egyedül az angol válogatottat irányította 2008 és 2012 között.

Jelenleg Luigi Di Biagio megbízott edzőként irányítja a Squadra Azurrát, melynek következő kapitányát májusban nevezik ki.

Szerző
Témák
Fabio Capello