Nagykövetségektől rendelt "migránsozó" rémhíreket a kormány

Publikálás dátuma
2018.04.07 12:20
Fotó: AFP/CrowdSpark/NIGINA BEROEVA
Fotó: /
A Fidesz kampányát támogató, menekült-ellenes hangulatkeltő rémhíreket rendelt az európai magyar nagykövetségektől az Orbán-kormány - tudta meg a Telegraph brit lap. A gyakorlat régóta tarthat, derül ki a kiszivárgott e-mailből. Az állam erőforrásainak kampánycélra való felhasználására a rendelést Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára adta le.

Minden kell, olvasható Menczer levelében, különösen az, amit egy hivatalos személy mond a bevándorlás problémáiról. A svéd, francia, német, osztrák, belga és olasz nagykövetségek biztosan a címzettek között voltak - nekik megköszönte "korábbi információikat" is a helyettes államtitkár, világossá téve ezzel, hogy a szabálytalan gyakorlat már tarthat egy ideje.

A levél egy nappal az után, az M1-en sugárzott műsor után került kiküldésre, melyben a svédországi bevándorlókat szidta egy Svédországban csalásért elítélt, magyar származású nő, aki állítólag hazamenekült, bár valójában régóta Magyarországon él.

Továbbította a körlevelet a Telegraph a magyar választás tisztaságát is ellenőrző Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ). Az EBESZ - mivel nem nyilatkozhat folyamatban lévő választási kampányokról - hétfőn ad ki állásfoglalást az üggyel kapcsolatban. Mind a Külügyminisztérium, mind Menczer Tamás figyelmen kívül hagyták a Telegraph megkeresését.

lásd még: Így manipulál a kormány - Médiamunkások vallomása a közmédiából

Szerző
2018.04.07 12:20

A köztévé székházánál folytatódik a napok óta tartó ellenzéki tüntetés

Az MTVA szákházánál elhangzottak a beszédek, és a tiltakozók együtt mondták el az öt pontot. Ha Áder János aláírja a törvényt, megkezdődik a sztrájkok szervezése.

Szerző

Megosztás
2018.12.17 19:42

Óriási késések vannak két szolnoki vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.12.17 19:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
De a Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak is 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
Hétfőn késő délutántól felsővezeték-hiba miatt csak egy vágányon közlekednek a vonatok Újszász és Szolnok között. Újszász állomáson csak egy vágány felett van feszültség a felsővezetékben, ezért jelentősen lelassult a közlekedés – közölte a Mávinform. A tájékoztatás szerint a Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza és a Hatvan–Szolnok vonalon utazóknak 30-60, néhány járat estében 60-120 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A helyreállításon már dolgoznak a szakemberek. A Mávinform azt is közölte, hogy Onga és Szikszó állomás között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok. A hiba elhárítását megkezdték, ez idő alatt a Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
2018.12.17 19:38
Frissítve: 2018.12.17 19:38