A kétharmad miatt zár be a Nemzet - Ungár Péter tárgyal a megvételéről

Publikálás dátuma
2018.04.10 15:34
Fotó: Vajda József
Fotó: /
Előzetesen több forgatókönyv is létezett, Simicska Lajos tulajdonos a választási eredményt látva csukta be a Magyar Nemzetet.

A Magyar Nemzet bezárásáról Puskár Anett, Simicska Lajos kommunikációs tanácsadója – azon túl, ami a hivatalos közleményekben megjelent – nem kívánt nyilatkozni. Másokat is kerestünk: névvel egyelőre senki nem szeretett volna megszólalni. De a háttérinformációk szerint a Magyar Nemzet esetében több forgatókönyv is létezett.

A feltételezést, hogy Simicska végül a választási eredmény ismeretében, a Fidesz kétharmados parlamenti többségét látva döntött a lap bezárása mellett, kérdésünkre megerősítették. Fontos szempont volt, hogy a munkatársak megkapják a végkielégítésüket.

Míg a Heti Válasz haladékot kapott, és van némi ideje új befektetőt keresni, a Magyar Nemzet (és a lap online oldala) esetében Simicska az azonnali bezárást választotta. Valószínűsíthetően ennek anyagi okai vannak. Kérdés, hogy kinek a tulajdonába kerül a kiadási és névhasználati jog, marad-e legalább elvi lehetőség rá, hogy a rapid lépés után a napilap újra elinduljon.

Nem véletlen, hogy a hivatalos közlemény erre nem tér ki, hanem a tartalomszolgáltatás beszüntetéséről beszél – értesültünk Simicska Lajos környezetéből. Nem véletlen tehát, hogy a közlemény nem a lap „végleges és örökös bezárásáról” rendelkezik. A „brand” megmarad.

Az esetleges új befektetőkről terjedő híreket Simicska környezetében érdemben nem kommentálták. Ám Ungár Péter lapunknak megerősítette, valóban tett vételi ajánlatot a Magyar Nemzetre, és még a mai nap folyamán beszél a tulajdonosi körrel a részletekről.

Szerző
2018.04.10 15:34

Távozik a Zoom.hu főszerkesztője

Publikálás dátuma
2018.09.24 16:58

Fotó: /
Szeptember végével távozik a Zoom.hu-tól Kustánczi Norbert főszerkesztő, aki a digitális újságírásban szerzett tapasztalatait ezentúl más területeken kívánja kamatoztatni - közölte a Zoom.hu.
portál közlése szerint a főszerkesztő távozása saját döntése, személyes ambíciója. A főszerkesztői feladatokat 2018. október 1-től megbízott főszerkesztőként a lap eddigi főszerkesztő-helyettese, Farkas Csilla veszi át, aki a Zoom.hu-hoz érkezését megelőzően, 2013 és 2017 között a 24.hu felelős szerkesztőjeként dolgozott. 
2018.09.24 16:58

„Szopófantomok kísértettek” - a parlamentben

Publikálás dátuma
2018.09.24 16:36

Fotó: Népszava/
Burány Sándoré az érdem a nyelvújításért.
Új kifejezéssel „gazdagodott” a magyar politikai retorika Burány Sándornak köszönhetően. Az MSZP-s képviselő az Országgyűlés hétfői ülésén a kőbányai droghelyzetről kérdezte Kontrát Károly belügyi államtitkárt, amikor a dizájnerdrogok miatt a kerületben tarthatatlanná váló helyzetet azzal ecsetelte, hogy „korábban nem fordulhatott elő, hogy a villamoson egy utast egy drogos kábítószeres fecskendővel szúrjon meg, korábban Kőbányán éjszaka nem kísértettek szopófantomok, mint napjainkban”. Ezzel arra az interneten terjedő videóra utalt, amin egy bedrogozott férfi éppen a nyílt utcán végez orális szexet. Az MSZP-s és DK-s képviselők közül többen felnevettek, a válaszadó belügyi államtitkár faarccal darálta le, hogy a rendőrség megerősített utcai jelenléttel próbálja kezelni a helyzetet. Burány Sándor kérdésünkre azt mondta, szívesen nevezné magát nyelvújítónak, de a kifejezést közösségi fórumokon látta. „Ott ez a neve ennek a jelenségnek, nevezzük nevén a dolgokat” - mondta.
2018.09.24 16:36