Halál a 84-esen - Kisbusz és teherautó ütközött

Az elsődleges információk szerint egy tehergépkocsi és egy kisbusz ütközött a 84-es számú főútvonal 79-es kilométerszelvényénél, Tompaládony térségében szerdán kora délután - informál a police.hu. A baleset következtében hat ember megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárásra kell készülni.

Szerző

Markolót akartak lopni, de túl nagy volt

Publikálás dátuma
2018.04.18. 15:55
Fotó: police.hu
A rendőrök egy nap alatt elfogták a két tolvajt, akik egy lánctalpas markolót akartak elopni Véménden, írja a police.hu. A munkagép tulajdonosa messziről meglátta, hogy baj van, és közbelépett.

A tulajdonos a rendőrségnek elmondta, hogy éppen traktorjával közlekedett Véménden, majd észrevette, hogy a külterületen leállított markolója a domboldalról halad lefelé, valamint a lefelé vezető földúton egy kisteherautó megy előtte, lent pedig egy tréler várakozott.

Az útkereszteződéshez érve eléjük állt, és kérdőre vonta a kisteherautó sofőrjét, aki erre azt mondta, hogy egy cégtől vásárolták a markolót, és azt viszik el. A sértett közölte, hogy ezt erősen kétli, merthogy ő a tulajdonos. Visszament traktorhoz a telefonjáért, a másik férfi pedig visszaszállt a kocsiba, menet közben felvette a munkagép vezetőjét is, majd elhajtottak.

A rendőrök még aznap elfogták az elkövetéssel gyanúsítható 23 éves bátaszéki férfit, és annak 45 éves alsónyéki társát, majd előállították őket a Mohácsi Rendőrkapitányságra. Ellenük lopás bűntett elkövetése miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

Szerző

92 milliót sikkasztott három cégtől a könyvelő

Publikálás dátuma
2018.04.18. 15:02
Illusztráció: Ale Ventura / AltoPress / PhotoAlto
Három év börtönre ítélt első fokon a Zalaegerszegi Járásbíróság egy könyvelőnőt, aki három cégtől összesen több mint 92 millió forintot sikkasztott el - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.

Bartalné Mentes Judit közölte: a vádlott 2002 és 2010 között egyéni vállalkozóként különböző cégeknek dolgozva, majd 2010-től egy kft. nevében végzett könyvelői tevékenységet gazdasági társaságoknak. Feladatai közé tartozott a megbízók könyvelési, társadalombiztosítási, valamint munkaügyi dokumentumainak vezetése és az ehhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása.

A nő - hozzáférési jogosultságát kihasználva - 2004 és 2014 között három cég bankszámlájáról különböző összegeket utalt át a sajátjára, összesen több mint 92 millió forintot. Időközben az egyik cégnek megtérítette az elsikkasztott 33 millió forintot, a két másik társaságnak pedig több mint 22 millió forintot fizetett vissza.

A Zalaegerszegi Járásbíróság kedden háromrendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztásban találta bűnösnek az asszonyt, és három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Kötelezte arra is, hogy fizesse meg a két cégnek a fennmaradó több mint 36 millió forintot és a kamatait.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és az ügyvédje fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt tartott fent.

Szerző