Másfélmilliós büntetést kapott a Debrecen

Publikálás dátuma
2018.04.19 18:55
Népszava fotó
Másfélmillió forintra büntette a Debreceni VSC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén.

Az indoklás szerint a hajdúsági klub szurkolói - visszaesőként - jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be, majd használtak múlt szombaton a Ferencváros elleni mérkőzés alatt, és az ellenfelet is szidalmazták.

A találkozó kapcsán az MLSZ a Ferencvárost is megbüntette: a fővárosi klubnak 200 ezer forintot kell befizetnie "szurkolóinak minimális mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért".

Szurkolói viselkedése miatt ugyancsak 200 ezer forintot kell fizetnie a Budapest Honvédnak.

A fegyelmi bizottság még a keddi ülésén egy bajnoki találkozóra eltiltotta Herczeg Andrást, a Debreceni VSC vezetőedzőjét.

Szerző

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét, számítógépes hiba is közrejátszhatott a tűzben

Publikálás dátuma
2019.04.20 17:52

Fotó: AFP/ LIONEL BONAVENTURE
A tűzoltók lehűtötték a falakat és a törmelékeket. Már nem tartanak attól, hogy leomolhatnak a székesegyház falai.
Négy nappal a tűz után stabilizálták a párizsi Notre-Dame meggyengült struktúráját, így a tűzoltók péntek este elhagyhatták a katasztrófa helyszínét – írja az AP hírügynökség. Gabriel Plus, a párizsi tűzoltóság vezető szóvivője közölte:
már nem kell tartani attól, hogy leomolhatnak a székesegyház falai.
Hozzátette, hogy már nincsenek „forró pontok”, a tűzoltók lehűtötték a falakat és a törmelékeket. Szerinte
csoda, hogy az épület még mindig áll, és sikerült megmenteni az ereklyéket.
A gótikus székesegyházban hétfőn, az esti órákban csaptak fel a lángok. Leégett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A nyomozók szerint a tűz véletlenül keletkezett, jelenleg több olyan tényezőt is tanulmányoznak, amely kiválthatta a katasztrófát. Sajtóértesülések szerint vizsgálják, hogy a tűz azokhoz az ideiglenes felvonókhoz kapcsolódik-e, amelyeket a katedrális felújítása során használtak. A székesegyház rektora úgy véli, egy „számítógépes hiba” is szerepet játszhatott a történtekben. További részleteket nem árult el, csak annyit mondott, 2-3 hónap múlva derülhet fény a tűz okaira. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található Notre-Dame az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, milliók keresik fel évente. 

Az adományok miatt dühösek a sárgamellényesek

A France24 azt írja, a sárgamellényesek – akik szombaton immár 23. alkalommal vonultak utcára – dühösek, amiért már csaknem egymilliárd eurót ajánlottak fel francia milliárdosok a Notre-Dame helyreállítására, míg az ő követeléseik továbbra sem teljesültek. Úgy vélik, ezt az összeget másra kellene fordítani, és bírálták az adományok adómentességét is. 

Frissítve: 2019.04.20 17:57

Piros Zsombor nem jutott tovább a budapesti tenisztornán

Publikálás dátuma
2019.04.20 15:45

Fotó: AFP/ Robert Szaniszlo
A magyar játékos három játszmában maradt alul a német Yannick Madennel szemben.
Piros Zsombor nem jutott tovább a szombati selejtezőből a Hungarian Open elnevezésű, 524 340 euró (165,2 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán, amelynek a budapesti Sport11 Sportcentrum ad otthont. A világranglistán 370., 19 éves magyar játékos három játszmában maradt alul a német Yannick Madennel szemben, aki 108. a nemzetközi rangsorban. A 29 éves rivális szűk egy óra alatt nyerte a nyitószettet, Piros azonban remek tenisszel bő fél óra alatt hozta a másodikat, így kiegyenlített. A döntő szettben a német elhúzott 3:0-ra, s bár a magyar játékos 3:2-re még visszazárkózott, saját adogatását elveszítette, s a fordításra már nem maradt esélye a 2 óra 38 percig tartó meccsen. Sikerével Maden jutott tovább a selejtező első köréből, ahonnan két győzelemmel lehet felkerülni a főtáblára. A torna főtábláján négy magyar érdekelt: Valkusz Máté és Balázs Attila egyesben, Nagy Péter és Borsos Gábor pedig a párosok között bizonyíthat. 

Eredmény, selejtező, 1. forduló:

Yannick Maden (német)–Piros Zsombor 6:4, 1:6, 6:3

Szerző