Tanítanék Mozgalom: még nem tudjuk, merre tovább

Publikálás dátuma
2018.04.22 10:42
Az egyik legnagyobb tüntetés az oktatásért 2016. nyarán. FOTÓ: Molnár Ádám
Fotó: /

Most időt szeretnénk kérni mindazoktól, akik még bíznak bennünk, akik megtisztelő figyelmükkel követnek minket. Együtt gondolkodásra van most szükség. Nem akarjuk eltagadni: még mi sem tudjuk, hogyan tovább, pedig az biztos, hogy lenne tennivaló - közölte Támogatóival és szimpatizánsaival a Tanítanék Mozgalom.

Mint írták, választások eredménye egy kis időre őket is megbénította, így most rendezniük kell soraikat, és ki kell találniuk, miként is tudnak tovább működni ebben az új helyzetben. "Jelenleg a társadalom forrong, és nem látszik még, hogy hová vezet mindez. Most nem a szakpolitikai kérdések vannak előtérben, hanem az, hogy képes lesz-e a legújabb tüntetéshullámból egy új, konstruktív ellenzéki mozgalom kibontakozni. Lesz-e igény, kapacitás valódi hálózatépítésre, meg lehet-e tölteni a tüntetéseket olyan célokkal, tartalommal, hogy a tiltakozás ne üresedjen ki, ne fáradjon el, hanem táptalajul szolgáljon egy valódi, békés és eredményes építkezéshez" - olvasható a közleményükben. Hangsúlyozták: örülnek az állampolgárok tömeges kiállásának.

Ezzel együtt felháborítónak tartják a kormány tovább folytatódó, félelemkeltő propagandáját, mely a mostani tüntetéseket is igyekszik hamis és negatív színben feltüntetni. Kiállnak a "Soros-listán" szerepeltetett civilek mellett is. "Szolidaritást vállalunk az aljas és méltatlan módon célkeresztbe helyezett oktatókkal, tudósokkal, újságírókkal, jogvédőkkel, civil aktivistákkal. Az ellenük folyó, folytatódó rágalomkampány, csakúgy, mint a menekültek ellen irányuló, lassan mindent átitató irracionális gyűlölet elfogadhatatlan a számunkra" - írták.

A Tanítanék Mozgalom 2016 legelején jött létre, amikor a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez 35 ezer magánszemély és 900 további tantestület illetve szakmai és civil szervezet csatlakozott. Több tízezres tüntetéseket szerveztek, emellett sajtónyilvánossággal, polgári engedetlenségi akciókkal próbáltak nyomást gyakorolni a kormányzatra egy jobb, működőképes oktatási rendszerért. A választások előtt, az Oktatói Hálózattal és az ellenzéki pártokkal megalkották az Oktatási Minimum programot: ez a konszenzuson alapuló dokumentum garantálhatná, hogy stabil, kormányokon átívelő pályára állhat a köz- és felsőoktatás rendszere.

"Türelmet, megértést kérünk! Egymás iránt és a Tanítanék Mozgalom iránt is. Magyarország mindannyiunké" - zárták közleményüket.

2018.04.22 10:42

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46