Kikódolt telefonnal trükköztek elítéltek Miskolcon

Két börtönbüntetését töltő férfi ellen emelt vádat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.

A csalás miatt börtönben lévő két férfi egyike egy ismeretlen elítélttel kikódoltatta a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kapcsolattartó mobiltelefont, amellyel így bármely szolgáltató SIM-kártyája használható volt és bármilyen számot hívni lehetett. Az elítéltek kétszer hívtak fel ismeretleneket, és magukat egy tévétársaság ügyintézőjének vagy internetes játékszervezőnek kiadva, pénznyeremény ígéretével megszerezték a sértettek bankkártyájának adatait. Ennek felhasználásával egyikük hozzátartozója - aki nem tudta, hogy az adatok bűncselekményből származnak - mobiltelefon-feltöltéseket végzett az interneten keresztül, és így mintegy 110 ezer forint kárt okoztak. A jogerős büntetésüket töltő, többszörös visszaeső vádlottakra az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Szerző
2018.04.24 15:59

Tarlós is beszállt a tüntetők gyalázásába, de a rabszolgatörvénynek is odaszúrt

Publikálás dátuma
2018.12.19 11:43

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Nem érti a főpolgármester, miért kellett elfogadni a túlórákról szóló módosítást karácsony előtt. A tüntetők szerinte randalíroznak, a kórházak pedig rendőrökkel vannak tele.
"A legnagyobb baj az - már túl azon, hogy én se értem miért kellett ezt a törvényt karácsony előtt elfogadni, és erről lehet vitatkozni, ezt belátom -, hogy szinte nem megy át a köztudatba, hogy ebbe a törvénybe nem az van, amiről a tüntetők percenként rikácsolnak" - fogalmazott a főpolgármester az állami televízió műsorában. A vele készült beszélgetést a távirati iroda szemlézte. Tarlós szerint senkit nem lehet túlórára kötelezni, és az sem valós, hogy három év múlva fizetik ki a túlórát, hiszen azt minden hónapban megteszik.
A főpolgármester a Fidesz több politikusához hasonlóan randalírozóknak és az ellenzéki politikusok által felheccelt embereknek nevezte a rabszolgatörvény ellen tüntetőket. Azt mondta, nem érti, hogyan lehet a demonstrációkat békésnek nevezni, hiszen feltehetően politikusok által felheccelt emberek randalíroztak az utcán, és "brutális, durva, keresztényellenes" megmozdulásaik, beszólásaik voltak. Dobálták a rendőröket, randalíroztak, kukákat borogattak, illetve minősíthetetlen hangnemben és módon léptek fel, valamint zavarták meg a rendet - közölte Tarlós István. A főpolgármester szerint az ellenzéki képviselők parlamenti viselkedése alig volt szolidabb. "Én azt hiszem, hogy ez a paródiához elég, a buktatáshoz nevetségesen kevés" - mondta. A fideszes politikus szerint egy-két ezer ember - köztük külföldiek - vettek részt a demonstrációkon, ami azt jelenti, hogy körülbelül 1800 budapesti ember közül egyet tudtak megnyerni. Mint mondta, lehet a hatalom viselkedésében is hibákat találni, de amit az ellenzéki képviselők például az MTVA székházában előadtak, az hiteltelen volt, és bohócot csináltak magukból.
A műsorban Tarlós - Horváth Csaba fővárosi MSZP-s politikusra utalva - úgy fogalmazott:
"Nem tudom, hogy kit kitől kellene megvédeni, de én úgy látom, hogy a kórházak rendőrökkel vannak tele, úgyhogy legfeljebb Horváth úrtól és barátaitól lehetne megvédeni a budapestieket, meg az újságírókat, a rendőröket és a karácsonyi szimbólumokat"
A beszélgetés többi részében Tarlós István tovább üti Horváth Csabát, illetve Karácsony Gergelynek is nekimegy, amiért szerinte nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés munkájában. 
2018.12.19 11:43

Medián: A fideszesek negyede is politikai generációváltást akar

Publikálás dátuma
2018.12.19 11:37

Fotó: / fidesz választás 2018
A felmérés szerint a Fidesz a legnépszerűbb párt a fiatalok körében, de magas a bizonytalanok aránya.
Az elmúlt napok tüntetéseinek egyik jellegzetessége volt, hogy a demonstrálók nagyrészt a legfiatalabb korosztályból kerültek ki. Az Index most a Mediántól kért adatokat arról, hogy a legutóbbi felmérések mit mutatnak a legfiatalabbak preferenciáiról – az adatok alapján pedig a Fidesz a legnépszerűbb párt a fiatalok körében, ám előnye kisebb, mint az országos mintán. Kiderült az is, hogy magas a bizonytalanon aránya. A mérések még az ellenzéki tüntetések előtt készültek. A 2018 októberi, illetve november-decemberi kutatás alapján (ez 2400 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív minta) a 18-25 évesek között a következő a pártok sorrendje: 
 • Fidesz – 36 százalék
 • Jobbik – 11 százalék
 • Momentum – 10 százalék
 • LMP – 3 százalék
 • MSZP-P – 3 százalék
 • DK – 0
 • egyéb – 3 százalék
 • bizonytalan – 33 százalék
A Medián azt is megnézte, hogy az adott pártok táborán belül mekkora a fiatalok aránya. Az adatok a 18-25 évesek szempontjából így alakultak:
 • Momentum – 31 százalék
 • LMP – 12 százalék
 • Jobbik – 11 százalék
 • Fidesz – 8 százalék
 • MSZP – 4 százalék
 • DK – 0
November 30. és december 5. között egy érdekes adatsor is készült: a Medián megkérdezte, hogy az emberek mit gondolnak a politikai generációváltás szükségességéről. A fideszesek 25 százaléka gondolja úgy, hogy Magyarországnak politikai generációváltásra van szüksége, és 70 százaléka azt, hogy „a politikusok sosem változnak – az új politikusok se lennének jobbak a régieknél”. A maradék 5 százalék nem tudja vagy nem válaszolt.
2018.12.19 11:37
Frissítve: 2018.12.19 11:39