Amerikai milliárdosnak adhatják el a Wembley Stadiont

Publikálás dátuma
2018.04.27 12:11
Az áruba bocsátott stadion/AFP fotó
Fotó: /

A londoni Wembley Stadion eladását tervezi az Angol Labdarúgó-szövetség (FA). A vevő a másodosztályban szereplő Fulham milliárdos tulajdonosa, az amerikai üzletember, Shahid Khan. Az FA csütörtöki közleménye szerint a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, a futballszurkolók körében nem aratott osztatlan sikert a bejelentés.

Khan a tulajdonosa az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars csapatának is. Tervei szerint a Jaguars több hazai találkozóját áthozná Európába, ezek helyszíne is a Wembley lenne. A szurkolókat az osztrák Kurier című lapban megjelent cikk szerint az aggasztja, hogy előfordulhat, az amerikaifutball-mérkőzések miatt az angol labdarúgó-válogatottnak máshol kellene pályára lépnie ősszel a hazai találkozóin.

Az FA közleménye szerint a nemzeti együttes első számú otthona mindenképpen a Wembley marad, ahogy az FA Kupa-döntőit is itt rendezik az adásvétel után.

Bajban lehet viszont a Chelsea, amelynek otthonát, a Stamford Bridge-et hamarosan felújítják. A londoni kékek ebben az időszakban a Wembleyben szerették volna megrendezni a hazai meccseiket, erre viszont nem lesz lehetőségük, ha az FA eladja az arénát.

Szerző
2018.04.27 12:11

Kezdhetik építeni a Honvéd új stadionját

Publikálás dátuma
2018.12.19 12:49

Fotó: Óbuda Group/
Közel 12 milliárdba kerül az új Bozsik Stadion - a jelenlegi állás szerint
A dunavarsányi székhelyű Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a biatorbágyi West Hungária Bau Kft. építheti meg a budapesti Bozsik Stadiont, nettó 11 milliárd 799 millió forintért. A becsült ellenérték ennél csak 450 millióval volt kevesebb - írja a napi.hu.
A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A stadion legalább 8 ezer néző befogadására lesz képes és megfelel az UEFA Category 4-es és az MLSZ I. osztály "A" előírásainak. A beépített alapterület meghaladja a 8 ezer négyzetmétert, míg a hasznos alapterület alig több 7 ezer négyzetméternél. A zöldterület 23 ezer négyzetmétert tesz ki. Indult még a tenderen, de nem nyert, a veszprémi VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. is.
2018.12.19 12:49

Bejelentette Mourinho utódját a Manchester United

Publikálás dátuma
2018.12.19 10:54

Fotó: AFP/ SVEIN OVE EKORNESVAAG
A csapat egykori legendája veszi át az együttes irányítását, a norvég miniszterelnök is gratulált neki.
Bár Erna Solberg norvég kormányfő később törölte Twitter-bejegyzését, valójában Ole Gunnar Solskjaernek gratulált. A Manchester United ugyanis bejelentette: a klub egykori Bajnokok Ligája-győztes norvég játékosa lesz a kedden kirúgott Jose Mourinho utódja. A BBC cikke szerint ideiglenesen, a szezon végéig irányítja a MU-t.
Solskjaer kinevezésének hírét már kedden kirakták a klub honlapjára, aztán törölték. A hivatalos bejelentés végül szerdán délelőtt történt meg. A volt United-játékos mellett előzőleg egy másik egykori manchesteri focista, a világ- és Európa-bajnok Laurant Blanc neve is felmerült, de Solskjaer lett a befutó.
2018.12.19 10:54