Ezért zuhant le a brazil focicsapat repülőgépe

Üzemanyaghiány miatt zuhant le 2016 novemberében a Lamia bolíviai légitársaság utasszállító repülője Kolumbiában, fedélzetén 77 emberrel, köztük a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosaival – állapította meg a szerencsétlenség okait vizsgáló kolumbiai légügyi hatóság - írja a hvg.hu.

A repülőgépben 9300 kilogramm üzemanyag volt, Santa Cruzban további 1636 kilogramm benzinnel töltötték fel. Ez a mennyiség (10936 kilogramm) azonban nem volt elegendő a bolíviai Santa Cruz és a kolumbiai Rionegro közötti útra, amihez legalább 11603 kilogramm üzemanyagra lett volna szükség – mondta Miguel Camacho ezredes, a polgári repüléssel foglalkozó kolumbiai különleges igazgatási egység (Aerocivil) balesetvizsgálati csoportjának vezetője a jelentés ismertetésekor.

A Lamia gépe 77 emberrel a fedélzetén zuhant le 2016. november 28-án Kolumbia északnyugati részén, Medellín közelében. A szerencsétlenséget mindössze a hatan élték túl.

A gépen utazott a Chapecoense brazil labdarúgócsapat is, amely az Atlético Nacional kolumbiai labdarúgócsapattal játszott volna a Copa Sudamericana (Dél-amerikai Kupa) medellíni döntőjében.

Szerző

Óvodások szöktek meg Szegeden

Publikálás dátuma
2018.04.28. 13:42
A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock

Elszökött két gyerek Szegeden, a Cső utcai óvodából. A kicsiket már a rendőrség is kereste, végül egy járókelőnek tűnt fel a két, kíséret nélkül sétálgató ovis - a belvárosban. Ez már a második eset volt, hogy az intézményből gyerek tűnt el, az érintett dolgozók írásbeli figyelmeztetést kaptak - írja a delmagyar.hu.

A 6-7 éves gyerekek délelőtt hagyták el az óvodát. Az épületen belül játszottak, vagyis nem is az udvarról tűntek el. Hogy a folyosókon hogy nem vette őket észre senki, nem lehet tudni, de tény, hogy kijutottak. Ezt követően valószínűleg a kerítésen másztak át, a rendőrségi jegyzőkönyvekben legalábbis szomszédok elmondása alapján ez szerepel – az óvodai dolgozók közül senki nem látta az esetet.

– Erre az esetre nincs mentség – fogalmazott Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője. – Egyértelmű, hogy mulasztás történt, és megértem a szülők indulatait is. Ez egyébként a szakmánk rémálma, hiszen semmi nem fontosabb, mint hogy a gyerekeket épségben haza tudjuk adni.

Szerző
Témák
szökés óvoda

Drogdílereket kaptak el a fővárosban - Videó

Publikálás dátuma
2018.04.28. 11:39
FOTÓ: police.hu

A ferencvárosi rendőrök a kereskedők lakásaiban több mint egy kilogramm zöld kábítószergyanús anyagot, 234 kábítószergyanús tablettát és több millió forint készpénzt találtak - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói április 25-én délután házkutatást tartottak a 19 éves B. Dániel budapesti lakásán, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy ott rendszeresen kábítószert árul. A nyomozók a lakásban több mint egy kilogramm zöld kábítószergyanús anyagot találtak a konyhaszekrényben, műanyag dobozokban tárolva, továbbá 214 kábítószergyanús tablettát, 26 gramm fehér kristályos kábítószergyanús anyagot, több millió forint készpénzt és valutát.

A ferencvárosi nyomozók ezután beazonosították a 24 éves budapesti S. Bencét, akitől B. Dániel korábban a drogot vette. A kerületi rendőrök másnap hajnalban S. Bencét is elfogták a XVI. kerületi házában. A nyomozók tőle további 20 kábítószergyanús tablettát foglaltak le. A rendőrök a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Szerző