Acélhuzallal fojtotta volna meg a cseh taxist a két magyar

Publikálás dátuma
2018.05.02 13:00
Illusztráció: Shutterstock
Fotó: /
Taxisra támadt értékeiért két magyar férfi Csehországban – írja az ugyeszseg.hu. A Fővárosi Főügyészség az elkövetőkkel szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vádlottak 2017 augusztusában Csehországba utaztak dolgozni, de mert a körülményekkel elégedetlenek voltak, ezért már pár nappal később úgy döntöttek, hogy hazautaznak. Vonattal utaztak Magyarország felé, azonban a kalauz őket még Csehország területén, az egyik állomáson leszállította, mivel nem volt jegyük.

Az állomáson várakozva a vádlottak felfigyeltek az állomás előtt parkoló taxikra, és a vád szerint elhatározták, hogy az egyik taxisofőr pénzét, illetve értékeit erőszakkal megszerzik. A két férfi beült az állomás előtt várakozó egyik taxiba - egyikük a sértett mögé, társa a sértett mellé ült. Ezután megmutatták a sofőrnek a telefonjukon az általuk előre kinézett, pár kilométer távolságra lévő elhagyatott helyet, ahova a fuvart kérték.

Amikor a bejelölt úti célhoz, egy kiserdő melletti földúthoz értek, a sértett háta mögött ülő vádlott egy bicikliről leszerelt fékhuzallal fojtogatni kezdte a taxisofőrt. Eközben a jobb első ülésen ülő vádlott társa a védekező sértettet arcon ütötte. a sértettnek még időben sikerült a huzalra – a huzal és a nyaka közötti részen – ráfognia, ezért azt végül le tudta feszíteni a nyakáról, így ki tudott szabadulni a fojtásból. Ekkor a vádlottak kirángatták az autóból, és mindketten több alkalommal megütötték. Amikor a férfi a földre került, a vádlottak megpróbálták az autót eltulajdonítani, azonban azt nem tudták elindítani. Ezt a helyzetet kihasználva, a sértettnek sikerült elfutnia egy közeli településre, ahol értesítette a cseh rendőrséget.

A két férfi átkutatta a gépjárművet, kitépték a taxi navigációs készülékét, de végül csak három doboz cigarettát vittek magukkal. Később visszamentek az állomásra, ahonnan vonattal Magyarországra utaztak; a nyomozók egy hónappal később itt fogták el őket.

A vádlottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak. A főügyészségi indítvány alapján, a vád szerinti bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Szerző
2018.05.02 13:00

Kikapott a Fradi Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.02.16 16:26

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt
A listavezető Ferencváros 2-1-re kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójának nyitómérkőzésén.
OTP Bank Liga, 21. forduló: Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 2-1 (0-1) Debrecen, 7002 néző, v: Berke gólszerzők: Tőzsér (83. - tizenegyesből), Zsóri (93.), illetve Dvali (30.) sárga lap: Haris (35.), Kusnyír (86.), Pávkovics (89.), illetve Gorriarán (35.), Heister (81.), Haratin (90.) DVSC: ---- Nagy S. - Kusnyír (Kinyik, 87.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi - Szécsi (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács, 63.) FTC: --- Dibusz - Lovrencsics, Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister - Sigér (Leandro, 66.), Haratyin - Szinyevics, Gorriarán, Petrjak - Lanzafame (Tokmac, 77.) A vendég ferencvárosiak - akiktől betegség miatt hiányzott Böde Dániel - rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 8. percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Petrjak közeli lövésénél a hazaiak kapusa nagyot védett. A folytatásban is az FTC irányította a játékot, ám helyzeteket nem igazán tudott kialakítani. A 30. percben mégis vezetéshez jutott: Lovrencsics távoli lövésébe Dvali olyan szerencsésen ért bele, hogy a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. A második félidő elején nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen, és két perc elteltével Bódi lövésénél Dibusznak kellett bravúrral hárítania. Mindkét csapat vállalta a támadójátékot, így lüktetőbb, élvezetesebb lett a mérkőzés, helyzetek felváltva adódtak. A hajrában aztán a DVSC büntetőből egyenlített, miután Dibusz elsodorta Bódit, sőt a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Zsóri Dániel - élete első NB I-es mérkőzésén - 15 méterről a kapu jobb felső sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet. 
Szerző
2019.02.16 16:26

Zebrán, kislányával együtt gázolták el Párbeszéd képviselőjét

Publikálás dátuma
2019.02.16 14:39
Kovács Márton nyilatkozik a baleset után (jobbra), mellette Őrsi Gergely a kerületi ellenzéki szövetség frakcióvezetője
Fotó: Facebook/Szövetség a II. kerületért/
Kovács Mártont fényes nappal, gyerekével együtt sodorta el egy autó a Hűvösvölgyi úton. A kerületi ellenzéki szövetség követeli a leromlott állapotú gyalogátkelők felújítását.
Lehorzsolt arccal állt kamera elé Kovács Márton, a Párbeszéd II. kerületi képviselője: helyi politikust pénteken kislányával együtt sodorta el egy autó, miközben a Hűvösvölgyi út Akadémia előtti zebráján keltek át – mindezt fényes nappal, reggel kilenc körül.
A baleset a rossz látási viszonyok mellett annak is betudható, hogy a zebra katasztrofális állapotban van, festése teljesen megkopott – mondta Kovács, aki a Szövetség a II. kerületért tagjaként is javasolja a helyi gyalogátkelők felújítását.
Ennél keményebben fogalmazott Őrsi Gergely (MSZP), a szövetség frakcióvezetője. Mint elmondta, a szervezet eddig más, lepusztult zebránál is tett ki átkelő zászlót, amivel a gyalogos jobban felkeltheti a sofőrök figyelmét – most viszont már követelik a BKK-tól a tarthatatlan állapotú zebrák felújítását. Ha pedig a BKK nem tesz semmit, akkor a kerülettől várják ugyanezt – folytatta Őrsi.
Az ellenzéki képviselőket tömörítő szervezet azért is küzd, hogy jelzőlámpát tegyenek ki az átkelőbe, ahol Kovácsot elütötték; nem konkrétan az eset miatt, hanem azért, mert a környéken több iskola, bölcsőde is található. Míg lámpa nem kerül a zebra mellé, az ellenzéki képviselők az Akadémia előtti helyszínre is zászlókat tettek. 

Olcsó, és életet ment

Azt Őrsiék is elismerik, hogy a zászlózás nem lehet végleges megoldás, de a Nyugat-Európából átvett, filléres módszer már máshol is bevált. A hvg.hu tavaly januári cikkében arról írt, hogy Magyarországon 15 településen, 33 átkelőben használnak zászlós rendszert, a szám pedig azóta emelkedhetett is. Bagon az önkormányzat támogatta a gyalogosok biztonságát fokozó zászlós átkelést  - ellenpélda lehet Szentendr, ahol viszont titokban, az éj leple alatt szereltették le azokat a zászlókat, amiket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái helyeztek ki.
2019.02.16 14:39