München - Fucsovicsék párosa kiesett

Fucsovics Márton és a bosnyák Mirza Basic párosa a negyeddöntőben búcsúzott az 501 ezer euró (157 millió forint) összdíjazású salakpályás müncheni férfi tenisztornán.

Az ATP honlapja szerint ellenfelüknek, az első helyen kiemelt Lukasz Kubot, Marcelo Melo lengyel, brazil kettősnek mindössze 41 percre volt szüksége a rendkívül fölényes sikerhez. Fucsovicsék mindössze két játékot nyertek a csütörtök délutáni meccsen.

Eredmények:
páros, negyeddöntő:
Lukasz Kubot, Marcelo Melo (lengyel, brazil, 1.)-Fucsovics Márton, Mirza Basic (magyar, bosnyák) 6:1, 6:1

korábban:
egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton-Marco Cecchinato (olasz) 7:6 (7-5), 6:1
Kohlschreiber (német, 6.)-M. Zverev (német) 6:2, 6:2
Marterer (német)-Schwartzman (argentin, 3.) 6:4, 6:2

Szerző

Majdnem Tarantino rendezte A Gyűrűk Urát, egyetlen részben

Publikálás dátuma
2018.05.03. 13:01
Jelenet A Gyűrűk Ura című filmből. Kép: New Line Productions / Archives du 7eme Art / Photo12
Harvey Weinstein producer A Gyűrűk Ura forgatására készülő Peter Jacksont arra akarta kényszeríteni, hogy csak egyrészes filmet készítsen, különben lecseréli Quentin Taratinóra vagy John Maddenre - számol be a Guardian alapján az MTI.

Az Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth (Amit csak el tudsz képzelni: Peter Jackson és Középfölde megteremtése) című könyvből kiderül: Weinstein úgy gondolta, Jackson 12 millió dollárt szórt el a kétrészes film forgatókönyvének fejlesztésére.

A producer arra utasította az új-zélandi rendezőt, hogy egyetlen kétórás filmben adaptálja J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura-trilógiáját, különben John Madden - a Szerelmes Shakespeare rendezője -, vagy Quentin Tarantino veszi át a helyét. "Harvey úgy volt vele, vagy megteszed, vagy nem, és akkor mehetsz. Neki pedig ott van Quentin, hogy megrendezze" - mondta el Ken Kamins producer, aki Weinsteinnek dolgozott ezen a projekten.

A rendező viszont kifejtette, hogy ezzel aztán biztos, hogy nagyon csalódottá tettek volna minden A Gyűrűk Ura-rajongót vagy bárkit, aki egyszer is olvasta a regényt. Ezért felhívta Kaminst, és közölte vele, hogy sem ő, sem partnere, Fran Walsh nem hajlandóak úgy adaptálni a könyvet, ahogy Weinstein követelte. Inkább adja a filmet annak, akinek csak akarja.

Kamins rávette Weinsteint, engedje meg, hogy Jackson és Walsh másnak adja el a filmtervét. Végül a New Line Cinema vette meg, és Tolkien klasszikusa hatalmas sikert aratott trilógia lett a mozikban. A három film összesen 17 Oscar-díjat kapott, Jackson pedig A király visszatér című befejező epizódért elnyerte a rendezői Oscart.

Tavaly decemberben, miután számos színésznő tett feljelentést az őket szexuálisan zaklató, hatalmával visszaélő Harvey Weinstein ellen, Jackson elismerte, hogy Weinstein nyomására állt el Ashley Judd és Mira Sorvino beválogatásáról a szereposztásba. "A Miramax figyelmeztetett arra, hogy rémálom velük dolgozni, és bármi áron kerüljük el őket" - idézte fel a rendező. "Akkoriban még semmi okunk nem volt arra, hogy kételkedjünk abban, amit állítottak. De most már nyilvánvaló, hogy a Miramax lejárató kampányához tartozott. Félrevezettek minket mindkét kitűnő színésznővel kapcsolatban" - hangsúlyozta Peter Jackson.

Szerző

Szülni! Szülni! Szülni!

Az utóbbi napokban sok szó esett Orbán Viktor hölgyeknek címzett ajánlatáról, mely sokakban visszatetszést váltott ki. Én más véleményen vagyok. Álljunk végre pozitívan e fontos sorskérdéshez! Egy-két percre tekintsünk el attól, hogy a hajdani washingtoni nagykövet asszonyunk, Szemerkényi Réka leváltásának okát firtató kérdésre tavaly még így válaszolt a miniszterelnök úr: „Nőügyekkel nem foglalkozom.” (Mint ahogy a Tiborcz-botrányok óta már üzleti ügyekkel sem.) Most mégis szeretné tudni, „hogyan mehetne jobban” a gyermekvállalás. Segítsünk neki! A válasz kézenfekvőnek tűnik: talán úgy, ahogy azt Balog Zoltán tiszteletes úr, emberminiszter javallotta egy 2017-es konferencián: „…a fogantatásnak a pillanatában, amikor a várandós édesanya dúdol, énekel, és talán még a jövendő édesapa is csatlakozik hozzá.” Tehát, például így… Ezzel egyúttal minden bizonnyal teljesülne a parlamenti elnök, a Fidesz 1. számú tagkönyvét birtokló, igényes Kövér László óhaja is, melyet pártja 2015-ös kongresszusán imígyen fogalmazott meg: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.” Németh Szilárd rezsibiztos úr, a Fidesz alelnöke a közelmúltban tette közzé bölcs ars poeticáját – a tőle megszokott nemes egyszerűséggel: „Azé a világ, aki teleszüli.” Nos, ha Matolcsy György figyelemreméltó megállapítására gondolunk, melyet az előző Orbán-kormány idején jelentett be, s amely szerint az egykulcsos adórendszer bevezetésének következtében hat hónap (!) múlva már növekedni is kezdett a születésszám, akkor tényleg nem sokat kell várnunk, hogy a miénk legyen a világ; ugyanis amennyiben június elejéig sikerülne nyélbe ütni az „Orbán Viktor – magyar nők” megállapodást, már a tél beállta előtt beindulhatna a szülésözön. Hajrá magyar nők! (Majd’ elfeledtem: hajrá magyar férfiak is! Ugyebár?)