Maradt Abbasz a PFSZ elnöke

Publikálás dátuma
2018.05.04. 16:40
Mahmud Abbasz /AFP fotó

Újraválasztották Mahmúd Abbász palesztin elnököta Palesztinai Felszabadítási Szervezet végrehajtó bizottsága elnökének. A nemzeti tanács egyúttal kilenc új tagot jelölt ki a 15 fős végrehajtó bizottságba, egyikük Azzám el-Ahmad. A tanács ülését részben azért hívta össze Abbász, hogy stratégiát dolgozzanak ki az amerikai elnök döntései ellen, miszerint elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és hogy oda költöztetik az amerikai nagykövetséget. Az ülést a PFSZ több frakciója, a Gázai övezetet irányító Hamász, valamint az Iszlám Dzsihád radikális szervezetek is bojkottálták. (Euronews)

Szerző
Témák
elnök PFSZ Abbász

Változtassa meg Twitter-jelszavát! Nem sikerült egy titkosítás

Publikálás dátuma
2018.05.04. 15:08
Fotó: Shutterstock

Minden - 336 millió - felhasználóját arra kéri a Twitter, változtassa meg a jelszavát, mert egy informatikai hiba miatt láthatóvá váltak a belső rendszerükben - írta meg a G7 a CNN információja alapján. A vállalat csütörtökön közölte, hogy a jelszavak nem a megfelelő titkosítással mentődtek el, így azokat egy hekker vagy egy belső felhasználó is ellophatta volna. Adatlopásra utaló jel nincs, de a biztonság kedvéért ajánlott a jelszócsere, nemcsak a Twitteren, hanem mindenütt, ahol azt a jelszót használtuk.  

Szerző
Témák
twitter jelszó

Ki fizette ki a pornósztárt?

Publikálás dátuma
2018.05.04. 07:35
Rudy Giuliani Fotó: AFP/John Taggart/DPA
Rudy Giuliani  Fotó: AFP/John Taggart/DPA

Rudy Giuliani Fotó: AFP/John Taggart/DPA

Az Egyesült Államok elnöke megtérítette saját ügyvédjének azt a 130 ezer dollárt, amit Michael Cohen korábban hallgatási pénzként fizetett egy pornósztárnak, aki azt állítja, hogy lefeküdt Donald Trumppal. Ezt közölte Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, Trump egyik jogi tanácsadója. Ezzel menteni akarta, ám sokak szerint még nagyobb bajba sodorta illusztris ügyfelét. Stephanie Clifford, aki Stormy (vagyis: Viharos) Daniels néven figyelemre méltó karriert futott be a pornófilmszakmában, azt mondja, hogy 2006-ban szexuális viszonya volt Trumppal, akinek a harmadik felesége nem sokkal korábban adott életet gyermeküknek. Trump ezt tagadja, ám ügyvédje egy évtizeddel később, közvetlenül az amerikai elnökválasztás előtt 130 ezer dollárt fizetett a művésznőnek, állítólag az akkori republikánus elnökjelölt tudta nélkül, saját zsebből. Giuliani most a Fox tévének elmondta, hogy a pénzt Trump később megtérítette Cohen ügyvédnek. Ez azért lehet gond, mert a hallgatási pénz kifizetése - az időzítés miatt - akár kampányköltségnek, Cohen pedig – ha utóbb visszakapta Trumptól a pénzt - kampányhitelezőnek minősülhet. Így viszont Trump szabályellenesen nem jelentette be, hogy kampányhitelt kapott Cohentől. (Ha nem térítette volna meg a költséget, akkor Cohen kampányadományozó lenne, és akkor neki kellett volna bejelenteni.)

Szerző