Előfizetés

A gorilláknál mindig gyereknap van (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.07. 13:11
Illusztráció: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Anya és gyermeke között különleges a kapcsolat, gorilláéknál is. Az Fővárosi Állat- és Növénykert felvételén látszik, N’yaounda és kölyke, az alig több mint négy hónapos Indigo mindennapjait is szoros, gyengéd kapcsolat, törődés és figyelem hatja át. 

Hiába a TEK lezárása, lesz élőlánc

Publikálás dátuma
2018.05.07. 12:43
Fotó: Tóth Gergő
A szervezők megállapodtak a rendőrséggel: az RTL Klub híradója számolt be róla, a délelőtt 10 órára a Civil Ellenzéki Kerekasztal által meghirdetett tüntetést a TEK lezárása ellenére is megtarthatják - szúrta ki a Mérce.

A szervezők vasárnap egyeztek meg a rendőrséggel, mégis megtarthatják a demonstrációt május 8-án. A tüntetők fél 10-kor gyülekezhetnek majd az Alkotmány utca Bajcsy Zsilinszky út kereszteződésénél, és innen vonulhatnak majd 10 órakor rendőrségi biztosítással a TEK által lezárt részen az Alkotmány utcába. Színpadot viszont nem építhetnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) honlapján olvasható, május 4-én keltezett személy- és létesítménybiztosítási intézkedésről szóló dokumentum értelmében 2018. május 8-án 00.00 órától a "szükséges ideig", de legkésőbb 2018. május 8-án 11.00 óráig gyakorlatilag körbezárják a Kossuth tér környékét.

Ezen a napon tartja alakulóülését az új Országgyűlés, és ez az a nap, amikorra számos demonstrációt meghirdettek. Délelőtt 10 órára például a Civil Ellenzéki Kerekasztal jelentett be demonstrációt, amihez az elmúlt időszak nagy tüntetéseit szervező csoport biztosított volna hangtechnikát - ezt húzta részben keresztül a TEK óriási lezárása.

Bár erről a riportban nem közöltek részleteket, de az új helyzetből valószínűleg az következik, hogy 11 óráig - a TEK lezárásának feloldásáig - a rendőrséggel egyeztetett találkozó ponton kívül nem lehet majd csatlakozni az élőlánchoz, hiszen a lezárás érvényben marad.

A TASZ közben nyílt levelet intézett az országos rendőrfőkapitányhoz, hogy emlékeztessék őket a bejelentett tüntetéseket kötelességük biztosítani akkor is, ha más szerv lezárásokat eszközöl. Arra kérik a rendőrséget, tájékoztassák az állampolgárokat: biztosítják ezeket a tüntetéseket.

Mindenkit meglepett Áder: Orbánt kérte fel az új kormány megalakítására

Publikálás dátuma
2018.05.07. 12:18
Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, a Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelölt
Áder János köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta - írja az MTI.

A találkozó utáni sajtónyilatkozatában Orbán Viktor úgy fogalmazott: ígéretet tett az államfőnek arra, hogy odaadással és hűséggel fogja szolgálni Magyarországot.

Az új kormány legfontosabb feladatául Magyarország "biztonságának" és "keresztény kultúrájának megőrzését" jelölte meg a régi-új kormányfő.