Erődnek látszik a "lebukott" Kubatov-rezidencia

Publikálás dátuma
2018.05.09 10:47
Mii? Lebukott a kecó? - Népszava fotó
Fotó: /
Újabb ügyes - vagy inkább erkölcstelen - trükk arra, hogy a növekvő vagyon elemei ne kerüljenek be az egyre komolytalanabbá váló vagyonbevallásokba, illetve arra is, hogy miként lehet egyre hülyébbre venni Magyarország polgárait.

Az érdem a Hvg. munkatársaié, akik leleplezték a jelentős anomáliát Kubatov Gábor január végén leadott vagyonbevallása és a valóság legalábbis egy szelete között. A Fidesz pártigazgató-alelnöke január végén leadott vagyonbevallása szerint csak egy Volkswagen Jettával és 600 ezer forinttal gyarapodott az előző évhez képest.

A vagyonnyilatkozatból - Magyarországon mondhatni: persze - nem derül ki az a tulajdon, ami kezdetben egy telek volt, majd  egy bonyolult telekegyesítési és  -megosztási manőver után ház is került rá, hogy aztán tavaly ősszel oda beköltözhessen a fideszes harcostárs a családjával. És hogy miért nem derül ki? Mert az adásvétel nem Kubatov, hanem a 80 éves anyósa nevére történt 2016 októberében.

Az ingatlan Soroksár felkapott, utóbbi években beépült, Gyáli patakhoz közel eső részén, egy csendes utcában helyezkedik el - írja a hvg.hu. Bár a kinézete miatt a ház elsőre valamiféle erődnek vagy ipari üzemegységnek tűnik, Kubatovék valójában egy műhelycsarnokkal és legalább 5-6 autó tárolására alkalmas hangárral kiegészült családi házat húzattak fel ide. A lapnak egy a Fidesz alelnökét közelebbről ismerő helyi forrása szerint a komplexumot egyfajta „menekülőútnak” szánta az eredetileg autószerelő végzettségű pártigazgató, mondván, ha egyszer felhagy a politikával, nemcsak a családja élhet itt, de az egyik csarnokban elfér a műhelye. Az ingatlant elölről részben betonkerítés, hátulról pedig egy másfél méter vastag kőfal védi, a méretét és ezzel az értékét nehéz megbecsülni, de az új házas környéken 70 és 100 millió forint között árulják az ennél kisebb telken fekvő családi házakat, ami papíron nem is létezik - olvasható a portálon, ahol fényképeket is bemutatnak az erődszerű, titkolt tulajdonról. 

Szerző
2018.05.09 10:47

Egymást túllicitálva gyalázzák az ellenzéki akciót a fideszesek

Publikálás dátuma
2018.12.12 21:29
Kocsis Máté
Fotó: / Molnár Ádám
Már az államellenes bűncselekmény is felmerül, ha a rabszolgatörvény ellen tiltakozó ellenzéki parlamenti akciót kell szapulni.
Halász János az ATV-ben úgy fogalmazott, "olyat, amit ma az az ellenzék csinált a parlamentben, azt anarchisták és huligánok szoktak". Ezzel egyébként semmi újdonságot nem mondott, mert a huligán és anarchista párhuzamot már Kocsis Máté bedobta a nap folyamán. Halász szerint ők, mármint a Fidesz megakadályozták, hogy a szocialisták vezetésével az ellenzék bolondokházát csináljon a Parlamentből. Arra a kérdésre, hogy miért jelentek meg az ülésteremben Orbán Viktor TEK-es testőrei, úgy válaszolt, nem azért védték a miniszterelnököt, mert félt volna, mert "Orbán Viktor nem félt egyáltalán".
A Fidesz más politikusai is végigturnézták a tévéket, hogy mindennek elmondják az ellenzéket. Az állami televízióban Dömötör Csaba kifejtette, az ellenzék erővel tartotta vissza a levezető elnököt, hogy ne tudjon felmenni a pulpitusra, a beszéde alatt pedig megafonokkal és hangfalakkal harsogták túl. Beültek továbbá a miniszterelnök helyére, és nem engedték szavazni. Meg kell vizsgálni, hol sértettek házszabályt és azt, fennáll-e a gyanúja annak, hogy a büntető törvénykönyv rendelkezéseit is megszegték - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a Hír TV-ben szerepelt: "néhány tucat, magáról megfeledkezett, társadalmi támogatottsággal nem bíró ember" okozott botrányt a parlamentben - fogalmazott.
De a pálmát mégis Kovács István, a kormánypárti Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója vitte el azzal a kijelentésével, hogy - a személyi szabadság elleni bűncselekmények gyanúja mellett - 
"államellenes bűncselekményekről is beszélhetünk".
Szintén az M1-en beszélve azt mondta az MTI híre szerint, a rendzavarás résztvevői megszegték a képviselői esküjüket is, hiszen a választók nem azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy "aláássák az alkotmányos rendet", és saját megbízatásuk, valamint az egész Ház tekintélyét tönkretegyék.
Korábban Kövér László puccskísérletet emlegetett az ellenzék kapcsán, míg Kocsis Máté visszafogottan csak tróger, bunkó, agresszív, közönséges viselkedésnek nevezte az akciót.
2018.12.12 21:29
Frissítve: 2018.12.12 21:39

A Kossuth tértől a Kossuth térig - képekben a demonstráció

A tömeg az Andrássy úton a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz vonult, ahol két rendőrt gázspray-vel fújtak le. Aztán az Oktogont és a Lánchidat foglalták el a rabszolgatörvény miatt - sokan pedig végig a Kossuth téren vártak.

Szerző

Megosztás
2018.12.12 20:55
Frissítve: 2018.12.12 21:40