Veszélyben Serena részvétele

Publikálás dátuma
2018.05.10. 07:57
Fotó: AFP/Masagaru Sugimoto/Yomiuri

Lemondta a részvételt a jövő heti, római salakpályás tornán Serena Williams. A korábbi 23-szoros Grand Slam-bajnok amerikai teniszező a héten Madridban zajló viadalon sem versenyez, így erősen kérdéses, hogy pályára lép-e a közelgő Roland Garroson úgy, hogy 2016 óta egyetlen mérkőzést sem játszott salakos borításon.

Szerző
Témák
Serena Williams

Mindent bekebelez a Spíler

Publikálás dátuma
2018.05.10. 07:56
Fotó: AFP/Christina Quicler

Reménye sem volt a spanyol labdarúgó-bajnokság közvetítési jogainak további megtartására a Sport TV-nek. Lapunk úgy tudja, olyan cég döntött arról, hol láthatók a La Liga meccsei a következő három évben, amely nagyon jó kapcsolatot ápol a Spílerrel. Az államilag finanszírozott csatorna korábban sosem látott összeget fizetett a jogokért. Pontosabban ezeket az összegeket a magyar lakosság fizette ki. Hogy pontosan mennyi az annyi, azt a felek üzleti titokként kezelik. Németországban a Sky közvetíti a spanyol bajnoki találkozókat, a csatorna szintén három évre 2,65 milliárd eurót fizetett a jogokért.

Ami biztos: ha a Spíler TV nem kerül be más szolgáltatók kínálatába, akkor rengeteg szurkoló lemarad a spanyol találkozók mellett a Bajnokok Ligája és az olasz pontvadászat meccseiről is, mivel ezek is a Spíleren lesznek láthatók ősztől. A csatorna a rengeteg meccs sugárzását - nála vannak az angol bajnokság, a gyorsaságimotoros-világbajnokság, azaz a Moto GP és az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) közvetítési jogai is - úgy oldja meg, hogy további két adót indít.

Kerestük Máté Pált, a Sport TV főszerkesztőjét, aki azonban nem reagált hívásainkra és üzeneteinkre. A sporttelevíziótól senki sem nyilatkozhat a kialakult helyzetről, de annyit sikerült megtudnunk, hogy a spanyol bajnokság és a Bajnokok Ligája elvesztése nem von létszámleépítést maga után. A csatorna sugározza majd ősztől a német bajnokság találkozóit. A Bundesliga jogai eddig is a Sport TV tulajdonában voltak, de mivel a spanyol bajnokik, a kézilabda és labdarúgó BL megtöltötték a műsorsávokat, a német találkozókat "kölcsönben" az Eurosport 2 közvetítette Magyarországon.

A Sport TV további jogokat is megszerzett az új szezonra, ezeket várhatóan a későbbiekben jelentik be.

Szerző

Továbbra is téma Neymar Madridba szerződése

Az AS című spanyol lap úgy tudja, hogy a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatát erősítő, jelenleg sérült brazil világklasszis, Neymar márciusban többször is személyesen találkozott a Bajnokok Ligája döntőjében is érdekelt Real Madrid képviselőjével.

Noha a brazil futballista alig egy éve csatlakozott a párizsiakhoz – világrekordot jelentő, 220 millió eurós összeg fejében –, személyével kapcsolatban rendre felmerülnek sajtóhírek, melyek szerint hamarosan Madridba költözik. Az ilyen értesüléseket erősíti az a felvétel, amelynek tanúsága szerint Neymar és a szintén brazil Vinícius Jr. (akivel kapcsolatban nem titok, hogy 2019 nyarától a Real Madridnál folytatja a pályafutását) találkoztak. Jól értesültek tudni vélik, hogy a felek szerint baráti találkozónak volt egy harmadik résztvevője is, méghozzá a madridi klub képviseletében.

Florentino Pérez, a Real Madrid klubelnöke egyébként rendkívül magabiztos a brazil csatár megszerzését illetően. A sportvezető úgy gondolja, hogy a PSG 260 millió euróért hajlandó lenne elengedni Neymart, akiért a Real kész kifizetni ezt a pénzt.

Szerző