Vajna és a mentők

Régi mentők mesélték még az átkosban, hogy sok éven át az ország legegészségesebb időszaka pénteken este 8-tól 9-ig volt. Akkor ment ugyanis a Dallas a királyi tévén. Amint a vége főcím lefutott, felizzottak a 04-es szám vonalai. Vérhastól bokaficamig mindenki akkor kezdett egészségkárosodástól szenvedni, mert a Ewingok kalandjait persze nem akarták kihagyni.

Azért jutott mindez az eszembe, mert olvasom, hogy Andy Vajna Jockey tévé címen új adót indít, ahol végtelenítve vetítik majd a Dallast – gondolom a Tényekkel spékelve. Izaura tévé már van, vélem, a kaszinómágus újra gyűjt a szép rabszolgalány kiszabadítására, ahogyan Esmeralda szemműtétjére is. Kunta Kinte adó még nincs, pedig a rabszolgasorsok szépen fialhatnának valami emelt díjas telefonon.

Míg azonban ezek aligha bolydítják már föl a mentőszolgálat életét, elképzelhető, hogy megnő a gutaütéses esetek száma, amennyiben az ugyancsak Vajna érdekeltségű Spíler Tv közvetítheti a jövőben a spanyol focibajnokságot. Aki nem fizet rá elő, lemarad a Bajnokok Ligája és az olasz pontvadászat meccseiről is, mivel ezek is a Spíleren lesznek ősztől. Nála vannak az angol bajnokság, a Moto GP és az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) közvetítési jogai is. Övék ősztől a német bajnokság találkozói is. A Bundesliga jogai eddig a Sport TV tulajdonában voltak, de mivel a spanyol bajnokik, a kézilabda és labdarúgó BL megtöltötték a műsorsávokat, a német

találkozókat "kölcsönben" az Eurosport 2 közvetítette Magyarországon. Eddig.

De hogy az adópénzből fenntartott, pluszban az adózott pénzből fizetendő csatornákhoz hozzá nem férő polgár se maradjon élmény

nélkül, neki ott lesz a közszolgálat Felcsút-Disneyland vagy a Mezőkövesd-Antarktisz vendéggyőzelmet ígérő közvetítése. A mentők helyében mégis előfizetnék egy tévéújságra.

Szerző
2018.05.11 08:07

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző