Erdélyi doktorandusz és John Malkovich

Publikálás dátuma
2018.05.11 07:49
Fotó: KenMedia
Fotó: /

Egy erdélyi doktorandusztól kapta önálló estjének ötletét John Malkovich. A hollywoodi színész Ernesto Sabato „On Heroes and Tombs” című novelláját dolgozta fel, melyet május 23-án a a Budapesti Kongresszusi Központban, a Report on the Blind című előadásában mutat be. A novella központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. A különleges szöveghez egy ahhoz passzoló zene, Alfred Schnittke Piano Concertoja is hallható lesz Anastasya Terenkova zongoraművész közreműködésével. Az estet az Óbudai Danubia Zenekar koncertje vezeti fel. 

Szerző
2018.05.11 07:49

A Kossuth tértől a Kossuth térig - képekben a demonstráció

A tömeg az Andrássy úton a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz vonult, ahol két rendőrt gázspray-vel fújtak le. Aztán az Oktogont és a Lánchidat foglalták el a rabszolgatörvény miatt - sokan pedig végig a Kossuth téren vártak.

Szerző

Megosztás
2018.12.12 20:55

Kövér László: puccskísérlet volt az ellenzék akciója

Publikálás dátuma
2018.12.12 20:43
Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Fotó: / Vajda József
Emeli a tétet a parlament elnöke: míg szerdán délután még "csak" a Büntető törvénykönyvbe ütközőnek nevezte a rabszolgatörvény ellen tiltakozó ellenzéki akciót, este már egyenesen puccskísérletről beszélt.
„Ez egyfajta puccskísérlet, egy parlamenti puccskísérlet volt”
 - mondta a házelnök az Echo TV-nek a 444.hu cikke szerint. Emellett kilátásba helyezte a képviselői tiszteletdíj jelentős megvonását. Azt mondta, minden renitens képviselővel szemben eljárnak, "és kérem a ház hozzájárulását, hogy a lehető legfájdalmasabb szankciókat alkalmazzuk számukra" - fűzte hozzá. Megismételte, amit a szerdai ülés elején mondott, hogy felkérte az ügyrendi bizottságot, vizsgálja meg, nem történt-e bűncselekmény a parlamenti patkóban. Arra az ellenzéki kritikára, hogy csalás történt, mert a szerdai szavazásokhoz nem volt szükség a képviselői kártyára, úgy reagált, hogy „gyakrabban és figyelmesebben kellene olvasnia az ellenzéknek a házszabályt”.  
A Fidesz politikusai nem válogatják meg a szavukat, ha az ellenzék rabszolgatörvény elfogadása ellen tiltakozó parlamenti akciójáról beszélnek. A nap folyamán Kocsis Máté frakcióvezetőből jött elő a kultúrember, amikor így nyilatkozott: a mindenkori parlamentben megengedhetetlen ez a tróger, bunkó, agresszív, közönséges viselkedés.
2018.12.12 20:43
Frissítve: 2018.12.12 20:47