Pénzváltót raboltak ki fegyveresek Budapesten

Publikálás dátuma
2018.05.12. 20:07
Fotó: Shutterstock
Ugyan autóbalesetet szenvedtek, de többen sikerrel elmenekültek annak a fegyveres bandának a tagjai közül, amelyik kirabolt egy pénzváltót.

Egy felfegyverkezett banda kirabolt egy pénzváltót fényes nappal a VIII. kerületben, írja a Ripostra és a Blikkre hivatkozva a szeretlekmagyarorszag.hu. A rab­lók elő­ször több au­tó­val le­szo­rí­tot­ták a férfit, majd meg­fe­nye­get­ték és erő­szak­kal el­vet­ték tőle a pénz­zel teli ak­ta­tás­ká­ját. A 34 éves arab állampolgárságú férfit a Dankó utca és a Baross utca kereszteződésénél kapták el a maszkos férfiak, mikor a piros lámpánál várakozott. Viperával beverték a kocsi ablakát, kiráncigálták és megverték őt. Egy aktatáska volt a kocsiban, több millió forinttal.

Ezután beugrottak egy Alfa Romeóba, amivel elmenekültek a helyszínről. Szemtanúk szerint üldözőbe vették a rablókat a rendőrök, egy járőr éppen arra járt. A hajszának a VIII. kerületben, a Dankó utcánál lett vége: a fegyveresek először egy másik autónak, majd egy háznak csapódtak. "Kint üldögéltem, amikor láttam, hogy az ezüstszínű autó nagyon gyorsan érkezik a kereszteződésbe, és egy Ford belehajt az oldalába, majd kipördül. Az ezüstszínű kocsi pedig épp az erkélyem alatt a falba csapódott" - idézi fel a történteket egy szemtanú. Majd elmondta, hogy egy fekete autó is megérkezett a baleset helyszínére ezután, be volt törve az ablaka. A férfi ezt kiabálta: "Hol van a táska? Hol van a táska?!"

A rendőrség szerint többen elmenekültek a baleset helyszínéről.

Szerző

Lovagi torna és koronázás - így búcsúzott az államtitkár

Publikálás dátuma
2018.05.12. 19:03
Fotó: Facebook/Hoppál Péter
A visegrádi palota árnyékában köszönt el államtitkárságától Hoppál Péter.

Koronával a fején tekinti meg a népét Hoppál Péter - vélhetően utoljára, hiszen a Facebookra posztolt képek a kulturális államtitkárt búcsúztató csapatépítő programon készültek. Emlékeztetőül: Hoppált Fekete Péter cirkuszigazgató (aki alapvetően bűvész) válthatja posztján. Mindenesetre Hoppál a legszuperebb államtitkárságnak minősítette a kultúráért felelő "tárcarészleget". A búcsú fájdalmát lovagi torna és középkori, hedonista lakoma enyhítette.

Szerző

Sneider Tamással jön a "radikálisan elvhű" Jobbik

Publikálás dátuma
2018.05.12. 15:45
A radikális utód a néppárti előddel Fotó: Facebook/Sneider Tamás
Szoros versenyben, de érvényesült a papírforma: a Jobbik tisztújításán Sneider Tamást választották elnökké.

Radikálisan elvhű, módszereiben és retorikájában néppárti, a szociális kérdéseket központba helyező közösségként folytatjuk küzdelmünket a közjóért – ígérte Sneider Tamás arra az esetre, ha a Jobbik elnökévé választják.

Lehetőséget kapott rá, hogy tartsa a szavát: a párt szombati, zárt ajtók mögött megrendezett kongresszusán a küldöttek többsége őt támogatta. Sneider Tamás a szavazatok 54 százalékát, Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a 46 százalékát kapta.

Vona Gábor lemondása után a Jobbikban erősen kacérkodtak a társelnöki rendszer bevezetésével, aztán – a tagság ellenállása miatt – elvetették az ötletet. Az alapszabály módosításával ugyanakkor létrehozták az elnökhelyettesi tisztséget. Sneider a nemrég frakcióvezetővé is megválasztott Gyöngyösi Mártont szeretné helyettesének.

Vona beszéde
Mirkóczki Ádám szóvivő közlése szerint Vona Gábor volt pártelnök is beszédet mondott a kongresszuson. Vona „higgadtan, kritikus és tényszerű" értékelést tartott. A Jobbik választási eredményét nem, legalábbis elsősorban nem a néppártosodásnak, hanem „sok minden másnak" tulajdonította – mondta a szóvivő.

A kongresszus az elnökhelyettes, majd az alelnökök megválasztásával folytatódik. Ami az országos választmányi elnöki tisztségét illeti, Szabó Gábor pártigazgatónak nem akadt kihívója: egyedül érte el a hivatalos jelöltséghez szükséges támogatást.

A hat alelnöki posztra viszont tizennégyen pályáztak. Annyi biztos, hogy lesznek változások. Az eddigi alelnökök közül – az elnökválasztási csatát elvesztő Toroczkai Lászlón kívül – Janiczak Dávid ózdi, valamint Fülöp Erik tiszavasvári polgármester is hiányzik a jelöltek sorából.

A Jobbik tisztújítási kampánya elég csúnyára sikeredett. Novák Előd például, bár megkapta a kellő számú jelölést az alelnöki tisztségre, a közösségi oldalán bejelentette visszalépését. Hivatkozása szerint „habonyi módszereket folytatva" kampányoltak ellenük a Jobbikon belüli riválisok. A „pártközpontból" azt is terjesztették, hogy ő irányítja feleségét, a Toroczkai elnökhelyetteseként induló Dúró Dórát. Novák azért lépett vissza, mert nem akarta, hogy a „hazug vádak" gyengítsék a Toroczkai-Dúró páros esélyeit.

Jelölési szabályok
Elnökjelöltnek és országos választmányi elnökjelöltnek hivatalosan az a személy válhatott, aki a helyi szervezetektől beérkezett jelölések legalább 20 százalékát szerezte meg. Elnökhelyettes-jelöltként az indulhatott a tisztújításon, aki minimum 15 százalékos, míg alelnökjelöltként az, aki legalább 10 százalékos támogatási arányt szerzett meg.

Toroczkai László arra panaszkodott, hogy újra karaktergyilkosság folyik ellene, az elnökválasztási kampányban „most éppen Fidesz-ügynöknek hazudnak. Teszik ezt olyanok, akik a Jobbik pénzéből élnek." Toroczkai tudatos csúsztatásnak nevezte azt az ellenfelei által híresztelt állítást, hogy a vérbíró Tutsek Gusztáv a nagyapja lett volna. Valójában a dédnagyapja volt, Toroczkai születése előtt hét évvel, „az én családomtól távol halt meg. A vérrokonságon kívül semmi közünk nem volt hozzá".

Sneider Tamás is „habonyi méregkeverőket" emlegetett, csak éppen ő nem a párton belüli ellenlábasok, hanem a kormánypárti sajtó magatartását kifogásolta. „A Ripost, a Lokál és a többi fideszes bulvárlap jól láthatóan ellenem lobbizik, de őszintén szólva zokon is vettem volna a fideszes sajtó támogatását" – írta Sneider a Facebookon, még mielőtt a Jobbik elnökévé választották.

Szerző
Frissítve: 2018.05.12. 19:47