Másfél éves gyereket is ellátott az álorvos

Publikálás dátuma
2018.05.15 16:33
Illusztráció/AFP fotó
Fotó: /
Többrendbeli kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy álorvos ellen a siófoki ügyészség.

A vádlott általános ápolói és asszisztensi, majd járványügyi felügyelői végzettséggel rendelkezett, és éveken át orvosok mellett dolgozott az egészségügyben. A doktoroktól szerzett előre aláírt, kitöltetlen recepteket, melyeken eleinte saját magának, később azonban másoknak is felírt gyógyszereket. A férfi 2016 nyarán egy hamisított mentőápolói bizonyítvánnyal vízimentőként helyezkedett el egy balatoni szállodában, ahol a sérülteket, betegeket megtévesztve orvosnak adta ki magát, s el is látta pácienseit.

Egyik betegéről ambuláns lapot állított ki, s vényköteles gyógyszereket írt fel neki, egy másik – fejfájásra és hányásra panaszkodó – betegtől vért vett, majd mentőt hívott hozzá, és a mentőknek orvosként bemutatkozva EKG-vizsgálatot rendelt el, majd injekciót akart beadni a betegnek, aki azonban utóbbihoz már nem járult hozzá. Ezután kitöltött egy ambuláns lapot, melyet orvosként aláírt, s egy hamis orvosi körbélyegzővel le is pecsételt. A későbbiek során egy másfél éves, lázas gyereket is ellátott, illetve két felnőttnek tetanusz injekciót írt fel, s be is adta nekik.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetést indítványozott, illetve a vádlottal szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt kiszabott felfüggesztett börtön végrehajtását is kezdeményezte.

2018.05.15 16:33

Halálos baleset – Autó és motoros ütközött Halmajugrán

Publikálás dátuma
2018.08.17 17:02
Illusztráció
Fotó: / Shutterstock
A rendőrök teljes útlezárás mellett végzik a helyszínelést.
Összeütközött egy autó és egy motorkerékpáros a Heves megyei Halmajugrán, a Petőfi úton. A baleset következtében a motort vezető férfi a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett végzik, kerülni Halmajugra belterületén lehet. 
2018.08.17 17:02
Frissítve: 2018.08.17 17:02

Nőket futtató férfit tartóztattak le Tatabányán

Publikálás dátuma
2018.08.17 16:50
illusztráció
Fotó: Népszava/
A gyanúsított öt éven keresztül tartatta el magát.
Pénteken elrendelte a Tatabányai Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki több mint öt éven keresztül abból élt, hogy prostitúciós tevékenységet folytató nőkkel tartatta el magát – derül ki az ügyészség közleményéből. A gyanú szerint a férfi 2013-tól a 2018. augusztus 15-én történt őrizetbe vételéig több nő prostitúciós tevékenységéhez nyújtott segítséget Tatabányán, majd a nők szolgáltatásának ellenértékét magához vette és felélte. A férfi az egyik nőt veréssel fenyegetve kényszerítette arra, hogy prostituáltként dolgozzon, a nő végül elmenekült tőle. Két másik nő prostitúciós tevékenységét segítette úgy, hogy a tulajdonát képező ingatlan használatát rendelkezésükre bocsátotta, valamint gépkocsival a prostitúciós tevékenység végzésének helyszínére szállította őket. A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, mert fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén az eljárás eredményességét veszélyeztetné, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért a letartóztatást egy hónapra elrendelte.
2018.08.17 16:50
Frissítve: 2018.08.17 16:50