Másfél éves gyereket is ellátott az álorvos

Publikálás dátuma
2018.05.15 16:33
Illusztráció/AFP fotó
Fotó: /
Többrendbeli kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy álorvos ellen a siófoki ügyészség.

A vádlott általános ápolói és asszisztensi, majd járványügyi felügyelői végzettséggel rendelkezett, és éveken át orvosok mellett dolgozott az egészségügyben. A doktoroktól szerzett előre aláírt, kitöltetlen recepteket, melyeken eleinte saját magának, később azonban másoknak is felírt gyógyszereket. A férfi 2016 nyarán egy hamisított mentőápolói bizonyítvánnyal vízimentőként helyezkedett el egy balatoni szállodában, ahol a sérülteket, betegeket megtévesztve orvosnak adta ki magát, s el is látta pácienseit.

Egyik betegéről ambuláns lapot állított ki, s vényköteles gyógyszereket írt fel neki, egy másik – fejfájásra és hányásra panaszkodó – betegtől vért vett, majd mentőt hívott hozzá, és a mentőknek orvosként bemutatkozva EKG-vizsgálatot rendelt el, majd injekciót akart beadni a betegnek, aki azonban utóbbihoz már nem járult hozzá. Ezután kitöltött egy ambuláns lapot, melyet orvosként aláírt, s egy hamis orvosi körbélyegzővel le is pecsételt. A későbbiek során egy másfél éves, lázas gyereket is ellátott, illetve két felnőttnek tetanusz injekciót írt fel, s be is adta nekik.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetést indítványozott, illetve a vádlottal szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt kiszabott felfüggesztett börtön végrehajtását is kezdeményezte.

2018.05.15 16:33

Gyerekek sérültek súlyosan egy szánkóbalesetben - Elakadt a mentő a hóban

Publikálás dátuma
2018.12.16 17:45
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
Gyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Csámpai Attila elmondta, a mentők kérték a katasztrófavédelem segítségét. A gyermekek olyan helyen voltak, ahol csak gyalogosan lehetett őket megközelíteni. Az egyik mentőautó is elakadt a hóban. A mentők tájékoztatása szerint a gyermekek mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek - közölte a szóvivő.
2018.12.16 17:45

Lopott rendszámmal, fizetés nélkül tankolt - Ezt a férfit keresi a rendőrség

Publikálás dátuma
2018.12.16 10:14

Fotó: police.hu/
A Győri Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
rendőrség tájékoztatása szerint 2018. november 27-én éjszaka ismeretlen elkövető Győrben, a Kovács Margit utcában egy parkoló személygépkocsiról leszerelt és ellopott egy rendszámtáblát. A lopott hatósági jelzést ezt követően egy szürke színű Skoda típusú gépkocsin elhelyezve, egy győri üzemanyagtöltő állomáson tankolt 2 óra 35 perc körül, majd fizetés nélkül elhajtott. A fizetés nélkül tankoló férfiről a biztonsági kamera felvételt készített. 
  A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
Témák
lopás
2018.12.16 10:14
Frissítve: 2018.12.16 10:34