Négyezernél is több gyorshajtó bukott le egyetlen nap alatt

Publikálás dátuma
2018.05.16 10:51
Fotó: police.hu
Fotó: /
4268 sebességtúllépést mértek a Speedmarathon nevű, hétfői huszonnégy órás akcióban - olvasható a rendőrség honlapján.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a rendőrség május 14-én huszonnégy órás sebességellenőrzést hajtott végre. A 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1071 helyszínen 464 437 járművet ellenőriztek.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit.

Szerző
2018.05.16 10:51

Hatezer forintért kínálta fel 15 éves unokáját egy nagymama

Publikálás dátuma
2018.08.21 11:50

Fotó: / Kállai Márton
Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
Súlyos, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádolnak egy nagyszülőt, aki egy Tisza menti községben pénzt kért egy idős embertől azért, hogy az közösülhessen az akkor 15 éves unokájával – derül ki az ügyészség közleményéből. Mint írják, a gyámhatóság két éve hozzájárult ahhoz, hogy a nagymama magához fogadja lányunokáját. Idén januárban a vádlott a kamaszlány társaságában kereste fel egyik falubelijét, akinek egy csizmát próbált eladni. Ennek kapcsán közölte a 74 éves házigazdával, hogy neki mindenképpen pénzre van szüksége, így ha nem kell a csizma, hatezer forintért hozzájárulását adja ahhoz, hogy a férfi közösüljön az unokájával, aki a megbeszélés alatt a szomszéd szobában volt. Az egyébként rossz egészségi állapotban lévő férfi elsőre elfogadta ugyan az ajánlatot, de később – mikor tapasztalta, hogy a gyermeklány elutasító vele szemben – elállt az aktustól. A nagymama és a lány végül együtt távozott a helyszínről. A nagyszülőt tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével vádolják, a férfival szemben a szexuális cselekményért ellenszolgáltatás nyújtásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytatott nyomozást pedig megszüntették. A gyámhatóság röviddel a cselekmény után határozott a kiskorú családba fogadásának megszüntetéséről és a lányt gyermekotthonban helyezte el. A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint a gyámságtól, mint tevékenységtől is. Arra is indítványt tettek, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a nyomozás során felmerült, közel 100 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseire figyelemmel az ügyészség a fő-, és mellékbüntetés mértékére konkrét indítványt is tett a vádiratban arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.
2018.08.21 11:50
Frissítve: 2018.08.21 11:50

Volt barátnőjére és a nő gyermekére gyújtotta a lakást Zuglóban

Publikálás dátuma
2018.08.21 11:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A férfi motorbenzinnel és lakkbenzinnel locsolta le az ajtót, a tüzet végül időben eloltották.
Vádat emeltek azzal a 33 éves férfival szemben, aki még 2016. márciusában, hajnalban felgyújtotta volt barátnője zuglói lakásának ajtaját, és ezzel a lakásban alvó sértett és annak korábbi kapcsolatából származó kiskorú gyermeke, továbbá a vádlott agressziója miatt a lakásban tartózkodó férfi életét közvetlen életveszélynek tette ki – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett kapcsolata 2016. év elején megromlott, ezért a nő a gyermekével egy zuglói lakásba költözött. A vádlott segített a költözésben, így tudta az új lakcímet, ahol rendszeresen látogatni kezdte a nőt a kapcsolatuk helyreállítása érdekében. A nő próbálta elhárítani a közeledést, ezért a társasházban lakó volt élettársa és egy férfi ismerőse segítségét is kérte, hogy szükség esetén legyenek vele. A bűncselekmény éjszakáján a nő férfi ismerőse tartózkodott a lakásban, aki felriadt arra, hogy a vádlott a lakás faajtaját motorbenzinnel és lakkbenzinnel locsolta le, majd meggyújtotta. Mielőtt a lángok elterjedtek volna a lakásban, a tüzet az időközben értesített volt élettárssal közösen eloltották. A főügyészség alternatív büntetési indítványt is tett azzal, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a büntető törvény szerint életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt beismeri és lemond a tárgyalás jogáról, konkrét büntetést, 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását kéri. 
2018.08.21 11:35
Frissítve: 2018.08.21 11:35