Négyezernél is több gyorshajtó bukott le egyetlen nap alatt

Publikálás dátuma
2018.05.16 10:51
Fotó: police.hu
Fotó: /
4268 sebességtúllépést mértek a Speedmarathon nevű, hétfői huszonnégy órás akcióban - olvasható a rendőrség honlapján.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a rendőrség május 14-én huszonnégy órás sebességellenőrzést hajtott végre. A 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1071 helyszínen 464 437 járművet ellenőriztek.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit.

Szerző
2018.05.16 10:51

Járőrök akadályoztak meg egy öngyilkosságot a Bükkben

Publikálás dátuma
2018.12.13 11:56

Fotó: police.hu/
A férfit Ómassa és Bánkút között, egy erdei úton találták meg az autójában.
police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint szerda este, 18 óra 35 perckor érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Bükkben akar véget vetni az életének egy Budapestről autóval érkezett férfi. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársa a beszerzett adatok alapján igyekezett meghatározni a férfi tartózkodási helyét. A járőrök éjfél után nem sokkal Ómassa és Bánkút között, egy erdei úton, a járművében megtalálták az elkeseredett személyt. A rendőrök a férfit a meleg járőrautóba ültették, betakarták és Lillafüredig szállították, ahol átadták a mentőszolgálat időközben kiérkező munkatársainak. Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! 
2018.12.13 11:56
Frissítve: 2018.12.13 11:56

Ötmillióért akarták örökbe adni születendő gyermeküket

Publikálás dátuma
2018.12.13 11:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy újságíró a készülő riportjához gyűjtött anyagot és apróhirdetéseket adott fel, így kereste fel őt egy férfi és az élettársa. A férfi azt mondta, „mindennek ára van”.
A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért öt millió forintot kértek. Az ügyészség közleménye szerint egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához gyűjtött anyagot, amikor – 2016 és 2017 folyamán – az interneten több apróhirdetést is feladott. Ezekben az szerepelt, hogy a párjával szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát örökbe fogadni, ezért várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincsen lehetősége maga felnevelni a gyermekét, és ily módon gondoskodna a jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni. A bűnügy két vádlottja, egy férfi és az élettársa 2018 januárjában olvasta a hirdetést. A nő gyermeket várt, a születendő babát nem akarták megtartani, és a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. A hirdetés láttán eldöntötték, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért. Egy személyes találkozót beszéltek meg, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”. Azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért cserébe. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva, és a végén a fennmaradó összeget. Az újságíró kitért a felajánlás elől, a nő pedig megszakította a terhességét. A vádlottak bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék dönt.
2018.12.13 11:45