Műalkotás a bolhapiacról másképp

Publikálás dátuma
2018.05.17 07:48
Táncos László grafikus és természetbogarász vásárfiákból alkot képeket
Fotó: /

Elsőként kész festmények és szobrok potom áron való vásárlása, esetleg az egyre gyakrabban és egyre nagyobb számban előkerülő "eredeti" Picassok és Scheiber-képek, vagy a valódi számozott Chagall-nyomatok jutnak eszébe azoknak a képzőművészet iránt érdeklődőknek, akik hétvégi hajnalaikat és reggeleiket bolhapiacon töltik. Táncos László grafikus azonban egészen másképp nyer ihletet a különleges atmoszférájú zsibvásárokból.

A világjáték valójában egy pszichológiai teszt, amelynek lényege, hogy a résztvevő gyerekeknek egy meghatározott tárgyi készletből kell kirakniuk saját világukat. Táncos László e terápia mintájára a bolhapiacokon beszerzett tárgyakból, képekből alakítja ki saját világát.

Május 18-án pénteken a soproni Torony Galériában nyíló tárlatán 30 ragasztásos-montázsos alkotása lesz látható.

Infó: Világjáték, Táncos László kiállítása, Torony Galéria, Sopron, Nyitva: május 31-ig

Szerző
2018.05.17 07:48

Menet közben esett ki egy Volánbusz ablaka Budapesten

Publikálás dátuma
2018.12.18 21:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A vezető folytatta útját Monor felé, az ügyben vizsgálatot indítottak.
Kiesett egy Volánbusz ablaka menet közben Budapesten, az Örs vezér tér közelében. A vezető nem szállította le az utasokat, hanem figyelmeztette őket, hogy legyenek óvatosak, majd folytatta útját Monor felé – írta a Blikk.  A lap egy, a járműben készült olvasói fotót is közzétett, és arról számolt be: az ablak lassított felvételszerűen dőlt ki a helyéről, az úttesten pedig ripityára törött. A buszvezető körbejára, majd a busz belsejét is megszemlélte. Telefonált, majd közölte az utasokkal, hogy aki akar, leszállhat, de akkor meg kell várniuk a következő járatot. A Volánbusz sajtóosztálya a lap megkeresésére közölte, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, a buszt pedig átmenetileg kivonták a forgalomból.  
2018.12.18 21:50
Frissítve: 2018.12.18 21:50

Meddig tűröd mindezt? – Karácsonyi üzenetet küldött a Momentum az Európai Néppártnak

Publikálás dátuma
2018.12.18 21:14

Fotó: Facebook/ Momentum Mozgalom
Arra kíváncsiak, hol van a Weber által említett vörös vonal.
A Momentum kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy a párt brüsszeli alapszervezete karácsonyi üzenetet készített az Európai Néppártnak (EPP). Ebben felteszik a kérdést, hogy hol van a Manfred Weber frakcióvezető által említett vörös vonal. Egyebek mellett kiemelik a CEU elüldözését, az ellenzéki művészek cenzúrázását, a közigazgatási bíróságok felállítását, az EU forrásokkal való visszaélést, valamint az ellenzéki parlamenti képviselők kidobását az MTVA épületéből.
„Hadd kérdezzem meg, csak mert karácsony van (és karácsonykor igazat mondunk). Meddig tűröd mindezt? Boldog karácsonyt, EPP”
– üzenik a videóban felmutatott papírokon.
2018.12.18 21:14
Frissítve: 2018.12.18 21:14