Már az elején eldőlt: az Atlético a kupagyőztes

Publikálás dátuma
2018.05.17 10:58
FOTÓ: JOSE BRETON / NURPHOTO

Az Olympique Marseille labdarúgócsapatát 3-0-ra legyőző Atlético Madrid nyerte az Európa-liga 2017/2018-as kiírását.

A tegnap esti, Lyonban lejátszott fináléban már az első félidőben vezetést szerzett az Atlético: a franciák kapusa, Steve Mandanda és a labdaátvételnél nagyot hibázó védekező középpályás, André Zambo Anguissa hozta kihagyhatatlan helyzetbe a spanyolok – egyébként francia – támadóját, Antione Griezmannt, aki a 21. percben 13 méterről a jobb lábával a kapu közepébe lőtt.

A játékszert az első játékrészben többet birtokoló Atlético a második félidőben tovább növelte előnyét, Griezmann az 50. minutumban közelről talált be. Nem forgott veszélyben a spanyol siker, a végén azonban még egyszer betalált a "vendégcsapat": a második találat előtt is kulcspasszt kiosztó Koke átadásából Gabi alakította ki a végeredményt.

Mióta a jelenlegi nevén fut a sorozat (2009/2010), az Atlético Madrid harmadszor döntőzhetett, s harmadik fináléját nyerte meg. Érdekesség, hogy a Marseille legutóbb 2004-ben, a jogelőd UEFA Kupában játszhatott döntőt, ám akkor szintén hispán klub, a Valencia győzte le.

Szerző

A christchurchi mészárlást bosszulták meg a Srí Lanka-i merénylők

Publikálás dátuma
2019.04.23 12:30

Fotó: AFP/ ISHARA S. KODIKARA
Már április 11-én tudták, hogy egy helyi iszlamista csoport katolikus templomok megtámadására készül.
A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért - jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján. A nyolc robbantásban a legfrissebb összesítések szerint 321-en haltak már meg, 521-en megsebesültek, és közülük 375-en vannak kórházban. Eddig mintegy 40 gyanúsítottat vettek őrizetbe. Az ország kormánya és hatóságai a korábbi figyelmeztetések alapján azt gyanítják, hogy a terrortámadásokhoz köze lehetett a Nemzeti Tauhít Dzsamaatnak, és egyelőre nem zárják ki, hogy a terroristák kapcsolatban álltak más, külföldi csoportokkal. A Srí Lanka-i rendőrfőkapitány-helyettes április 11-i tájékoztatójában azt írta: egy helyi iszlamista csoport katolikus templomok és India Srí Lanka-i nagykövetségének megtámadására készül. A jelentésben több olyan gyanúsított neve szerepelt, aki az új-zélandi Christchurch mecsetjei elleni támadást követően más vallások ellen uszított. A két mecsetben összesen 50 muzulmánt ölt meg egy szélsőséges ausztrál férfi.

Meggyilkolták az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert

Publikálás dátuma
2019.04.23 12:04

Fotó: Global CIR
Slavisa Krunicra ketten lőttek rá kedd éjszaka.
Meggyilkolták Slavisa Krunicot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte kedden a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán. Az üzletemberre ketten lőttek rá kedd éjszaka, a férfi a kórházba szállítását követően halt bele sebesüléseibe. 
A lövöldözéskor Krunic testőre, valamint az egyik támadó is az életét vesztette.
A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet tudni, miért követték el a merényletet.    Krunic néhány évvel ezelőtt egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy óriási nyomásnak van kitéve, a boszniai Szerb Köztársaság kormányához közeli személyek többször is ki akarták vásárolni cégeiből, és mivel egyetlen politikai párt sem áll mögötte, egyedül kell megküzdenie az őt érő támadásokkal. Krunic jelentős cégbirodalommal rendelkezett, egyebek mellett egy Banja Luka-i biztonsági vállalat, valamint egy országos pékséghálózat tulajdonosa volt.
Témák
Bosznia