Rálőttek egy középkori puskával, majdnem belehalt

Publikálás dátuma
2018.05.21 10:20
Fotó: Rendőrség
Fotó: /
Életveszélyesen megsérült egy férfi a tatai várjátékokon, mikor - a várakozásokkal szemben - valóban elhagyta egy lövedék a ráfogott puska csövét. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást - írja a police.hu.

A tatai rendőrök egy 30 éves szigetvári férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A férfi május 19-én Tatán vett részt egy várjátékon. A rendezvény során 17 óra 30 perc körül a nála lévő fekete lőporral betöltött és felporzott kovás puska csövében benne hagyta annak töltővesszőjét, és a puska elsütésekor azt kilőtte. A kilőtt töltővessző megsebesítette a várjátékban szintén résztvevő 61 éves férfit, aki életveszélyesen megsérült.

A tatai nyomozók a 30 éves Cs. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Tatai Patara nevű várjátékokon - ahol a vár 1597-es ostromát játszák újra - nem ez az első baleset: néhány éve egy besült puska robbant fel egy hagyományőrző kezében.

A kép a 2016-os várjátékokon készült. Fotó: Tatai Patara

A kép a 2016-os várjátékokon készült. Fotó: Tatai Patara

Szerző
2018.05.21 10:20

Dagadt ember mellé ültették a repülőn, kárpótlásért perel

Publikálás dátuma
2018.11.17 09:46

Fotó: Shutterstock/
A légitársaság gyakorlatilag hisztinek minősítette annak a férfinak panaszát, aki szerint fájdult meg a háta a repülőúton, mert egy túlsúlyos utas mellett kellett szoronkodnia.
Egy férfi pert indított a British Airways légitársaság ellen, amiért a jegye egy nagyon kövér ember mellé szólt, emiatt pedig össze kellett húzódnia az ülésén, a túlsúlyos útitárs ugyanis átlógott az ő területére, írja a 444.hu. A 12 órás Bangkok-London repülőjáraton ezért az 51 éves Stephen Prosser annyira kényelmetlenül ült, hogy megfájdult a háta. A pert megindító keresete szerint a mellette ülő férfi 191 centi magas és 140 kiló volt, Prosser ezért jelezte a gép személyzetének, hogy meg fog fájdulni a háta, ha összehúzódva kell eltöltenie a 12 órás repülési időt. Ennek ellenére nem biztosítottak neki új helyet a gépen. Az utastárásának azonban nem jelezte, hogy problémája lenne. A légitársaság szerint Prosser túloz, szomszédja ugyan magas volt, de nem volt túlsúlyos, és nem lógott át a helyére.
2018.11.17 09:46

Öt autó karambolozott, óriási dugó volt az M7-esen

Publikálás dátuma
2018.11.16 19:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Több kilométeres a torlódás alakult ki Törökbálintnál, ahol csoportos baleset történt az autópályán.
Torlódásra kell számítani a fővárosból kivezető oldalon a 15-ös kilométerszelvénynél - figyelmeztetett honlapján a rendőrség.
Mint írták, péntek délután hat óra előtt öt autó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között az M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszán, Törökbálint területén. A balesetben nem sérült meg senki, de a forgalom egy sávra szorult lépésben haladtak az autók. 
A torlódást fokozza, hogy sokan este utaznak vidékre a fővárosból; az Útinform szerint az érdi emelkedőn  lassul le a kocsisor, és a dugó az M1-M7- közös kivezetőjéig tart. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleseti helyszínelés este nyolc óra körül ért véget az érintett szakaszon, így lezárás már nem zavarja a forgalmat. 
2018.11.16 19:34
Frissítve: 2018.11.16 20:43