Kegyetlen olasz kutyacsempészt fogtak el - Fotók!

Publikálás dátuma
2018.05.21. 15:50
Fotók: police.hu

A járőrök az M70-es autóút csörnyeföldei pihenőjénél egy Mercedes típusú gépkocsi sofőrjét ellenőrizték, amikor rábukkantak . a jármű csomagterében összezsúfolt 31 kutyakölyökre. Az olasz férfi a Magyarországon vásárolt állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel sem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül szállította. A rendőrök az állatkínzás vétség elkövetésének igazolásához hatósági állatorvost rendeltek ki.

Az elvégzett orvosi vizsgálat alátámasztotta a bűncselekmény gyanúját, ezért a rendőrök a kutyákat lefoglalták, majd átadták egy állatvédő szervezetnek, az olasz férfit pedig előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.(forrás: police.hu)

Szerző

Fegyverarzenál egy kecskeméti tanyán, lecsapott a TEK (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.21. 11:43
Metrikus felvétel az 1. számú bűnjelről. Fotó: Rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével május 15-én előzetes felderítést követően, összehangolt akció keretében fogta el apát és fiát, B. András 76 éves és B. András 51 éves kecskeméti lakost - írja a police.hu.

A KR NNI munkatársai az apa és fia elfogásakor a Kecskemét külterületén lévő tanyájukon házkutatást is tartottak. A lakóingatlanban, illetve az ahhoz tartozó garázsban és műhelyben négy maroklőfegyvert, két engedély nélkül tartott Flóbert lőfegyvert, két átalakított gázriasztó fegyvert, három szétszerelt golyós puskát, három hangtompítót, valamint több mint ezer lőszert és a fegyverekhez tartozó tárakat találtak, amiket lefoglaltak.

A két férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a KR NNI nyomozói. Kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését beismerték, mindketten szabadlábon védekeznek.

Szerző

Rálőttek egy középkori puskával, majdnem belehalt

Publikálás dátuma
2018.05.21. 10:20
Fotó: Rendőrség
Életveszélyesen megsérült egy férfi a tatai várjátékokon, mikor - a várakozásokkal szemben - valóban elhagyta egy lövedék a ráfogott puska csövét. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást - írja a police.hu.

A tatai rendőrök egy 30 éves szigetvári férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A férfi május 19-én Tatán vett részt egy várjátékon. A rendezvény során 17 óra 30 perc körül a nála lévő fekete lőporral betöltött és felporzott kovás puska csövében benne hagyta annak töltővesszőjét, és a puska elsütésekor azt kilőtte. A kilőtt töltővessző megsebesítette a várjátékban szintén résztvevő 61 éves férfit, aki életveszélyesen megsérült.

A tatai nyomozók a 30 éves Cs. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Tatai Patara nevű várjátékokon - ahol a vár 1597-es ostromát játszák újra - nem ez az első baleset: néhány éve egy besült puska robbant fel egy hagyományőrző kezében.

A kép a 2016-os várjátékokon készült. Fotó: Tatai Patara

A kép a 2016-os várjátékokon készült. Fotó: Tatai Patara

Szerző