Kételyek a szlovák újságíró halála ügyében

A Szlovákiában februárban ismeretlenek által meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak családjának ügyvédje szerint a rendőrség súlyos baklövéseket követett el még az első helyszínelés során. Úgy véli ugyanis, hogy bizonyos nyomok elveszhettek.

Ján Kuciak és Martina Kušnírová szüleinek rendelkezésére bocsátották a vizsgálati anyag egy részét - erősítette meg az információt a JOJ Televíziónak Daniel Lipšic, Kuciak családjának ügyvédje. A bumm.sk által közölt vélemény szerint az ügyvéd ebből vonta le azt a következtetést, hogy komoly hibákat követtek el az első helyszínelésnál az oknyomozó újságíró és jegyese meggyilkolásának helyszínén.

A meggyilkolt pár szülei nehezményezték, hogy nem avatják be őket a vizsgálati folyamatba, ezért ismertették velük az anyag egy részét. Az ügyvéd szerint az első helyszínelés során „nem biztosítottak olyan nyomokat, amelyeket kellett volna, és lehetséges, hogy ezek a nyomok elvesztek. De ezt már nem tudjuk meg” - mondta a JOJ Televíziónak Daniel Lipšic.

Az ügyvéd szerint bizonyos nyomokat csak később a fényképeken vettek észre. Szerinte a holttestekkel egy mentős is manipulált a rendőrség kiérkezését megelőzően.

Szerző
2018.05.22 10:57

Tűz ütött ki egy pszichiátrián Horvátországban, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2018.08.17 21:37

Fotó: Youtube/
Többen égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kerültek kórházba.
Tűz ütött ki péntek délután a Fiumétól (Rijeka) nem messze lévő Lopaca pszichiátrián. Egy ember meghalt és többen megsérültek – közölte az MTI összefoglalója szerint a megyei rendőrség. A tüzet ötven tűzoltó oltotta, a betegeket és a személyzetet kimentették az épületből. A sérültek többségét égési sérülésekkel és füstmérgezéssel vitték kórházba, hogy mennyire súlyos az állapotuk, még nem lehet tudni. A tűz, amelynek oka egyelőre ismeretlen, a második és a harmadik emeletet érte el, és a negyedik emeletre is kezdett átterjedni. A legfrissebb hírek szerint a tűzoltónak sikerült ellenőrzés alá vonniuk a lángoló épületet.
2018.08.17 21:37
Frissítve: 2018.08.17 22:22

Késsel támadtak Gábor Zsazsa özvegyére

Publikálás dátuma
2018.08.17 21:06
Frederic von Anhalt
Fotó: AFP/ FREDERIC J. BROWN
Frederic von Anhalt herceg karja megsérült, a rendőrség nyomoz az ügyben.
Késsel támadtak Santa Monicában Frederic von Anhalt hercegre, Gábor Zsazsa özvegyére. A férfinak a karja sérült meg – derül ki a vaaju.com beszámolójából. Frederic von Anhalt azt mondta, épp a strandon volt, amikor hátulról meglökte, majd megszúrták a karját. Az elkövetők elhagyták a helyszínt, ő pedig levette a pólóját, azt kötözte a sebre. Ezt követően kórházba ment, ahol összevarrták a 3,5 centiméteres sebet, most antibiotikumot kell szednie. A rendőrség nyomoz az ügyben.
2018.08.17 21:06
Frissítve: 2018.08.17 21:06