Három kamion ütközött az M1-esen - Öt kilométeres a torlódás

Publikálás dátuma
2018.05.22. 14:39
Népszava fotó/Illusztráció
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 123-as kilométerszelvényénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Eddig tisztázatlan okok és körülmények között három kamion ütközött össze - informál a police.hu.

 A balesetben - az elsődleges információk szerint – az egyik kamion vezetője megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A helyszínelés és a műszaki mentés idején a forgalom rendőri irányítás mellett, a külső forgalmi sávban haladhat. Baleset miatt mintegy öt kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán Győr térségében, az osztrák határ felé vezető oldalon - közölte az Útinform. 

Szerző
Témák
baleset M1 kamionok
Frissítve: 2018.05.22. 15:29

Autóbusz borult árokba a 62-es úton, 25 sérültet mentettek

Publikálás dátuma
2018.05.22. 13:50
A helyszín - Google Street View

Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 25-en sérültek meg.  Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a Szeged-Győr közötti járat egy másfél méter mély vízelvezető árokba borult. A járművön az eddigi adatok szerint 39-en utaztak, az utasok önerőből hagyták el a buszt. A helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is. A mentésben résztvevő székesfehérvári tűzoltók vizet, plédeket osztottak az utasoknak.

 Sipos Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később azt mondta, hogy a busz áttért a szemközti sávba és az ottani árokba csapódott. Körülbelül húszan sérültek meg az utasok közül.  Közölte, hogy a mentőhelikopter és a mentőautók többsége már távozott a helyszínről, a sérülteket kórházba vitték. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat Dinnyés felé terelték. Délutánra helyreállt a forgalmi rend, a főút ismét teljes szélességében járható.

 Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán azt írta, hogy az első információik szerint az utasok közül 25-en sérültek meg, néhányuknál felmerült a csonttörés, belső sérülés lehetősége, de közvetlen életveszélyben senki sincs.


 A helyszínre kilenc mentőautó és mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket Székesfehérvár, Dunaújváros, Veszprém, és Siófok kórházaiba szállították.

Szerző
Frissítve: 2018.05.22. 19:11

Három biciklist ütött el egy motoros Bátán

Publikálás dátuma
2018.05.22. 11:45
A bátai hármas gázolás helyszíne Forrás: Google Maps

Hármas gázolás történt kedd reggel 8 óra körül, a Tolna megye Bátán: a Fő utcában egy motoros elütött három, vélhetően libasorban haladó biciklist, akik mindannyian megsérültek a karambolban.

A sérültek állapotáról a balesetről beszámoló police.hu nem tesz említést, a motorosnak a jelek szerint nem esett baja. A rendőrök a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Szerző
Frissítve: 2018.05.22. 16:56