Sokkoló adatok a világnapra - Tovább nőtt az eltűnt gyerekek száma

Publikálás dátuma
2018.05.22. 14:52
Shutterstock illusztráció
Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben; ez a szám háromszázzal haladja meg az előző évit - közölte az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány kedden az MTI-vel.

A hatóságnál 15 907 fiatalkorú és 3117 gyermekkorú (!) eltűnését jelentették be a hatóságnál, ez a szám majdnem annyi, mint Keszthely lakossága. Az eltűnés miatt regisztrált hatályos körözések száma a 2018. április 10-i állapot szerint a fiatalkorúaknál 1726, a 14 év alattiaknál pedig 649.

Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája programsorozatot, amelyről itt részletes információ található.

Szerző

Ingyen busz, ingyen jegy, csak nézze végre valaki a Felcsút meccsét

Publikálás dátuma
2018.05.22. 13:48
Illusztráció: Népszava

Ingyenjeggyel és ingyenes budapesti utazással próbálnak szurkolókat toborozni a Puskás Akadémia FC szerdai kupadöntőjére - írja a 444.hu. Már a szomszédos faluban, Csabdiban is toboroznak szurkolókat az Újpest elleni mérkőzésre, derül ki a szervezők Facebook-on közzétett felhívásaiból. A felcsútiaknak ingyenes jegyekért egy Újpest szurkoló 2-3 ezer forintot fizet.

Eddig kevesebb mint ezer felcsúti szurkoló vásárolt jegyet a meccsnek helyet adó Groupama Aréna a Puskásnak kijelölt szektoraiba, értesült a portál. Emlékezetes: Pintér Attila, a Felcsút edzője nem rég azt nyilatkozta azt az M4 Sportnak, hogy „remélem, hogy lesz előbb vagy utóbb 50-100 fő, aki otthon is és idegenben is buzdítja a csapatot.”

Szerző

Hétvégén nem jár a HÉV a Batthyány tér és Békásmegyer között

Karbantartási munkák miatt a hétvégén pótlóbusz jár a szentendrei (H5) HÉV helyett a Batthyány tér és Békásmegyer között, a szerelvények rövidített útvonalon, csak Békásmegyer megállótól közlekednek - közölte az Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a H5-ös jelzésű pótlóbuszra a Batthyány téren a 109-es busz felszállóhelyén, Békásmegyernél a 160-as busz megállóhelyén lehet felszállni. Békásmegyernél a 923-as autóbusz végállomásán, a Batthyány téren a végállomáson lehet leszállni. Hozzátették, a pótlóbuszon kerékpárt is lehet szállítani.

A pótlás ideje alatt a késő esti csatlakozások biztosításáért módosulnak a 118-as, 134-es, a 137-es, a 143-as, a 186-os, a 204-es, 219-es és a 243-as autóbusz egyes indulási időpontjai - tudatták. A pontos menetrendről a BKK honlapján lehet tájékozódni.

Szerző