Hivatalosan is helyet cserélhet Mellár és Bősz

Publikálás dátuma
2018.05.23 16:14
FOTÓ: MTI/KOVÁCS TAMÁS
Fotó: /

A parlament gazdasági bizottságának alelnöke lesz Mellár Tamás – tudtuk meg a Párbeszéd sajtóosztályától. A posztot eddig Bősz Anett a Liberálisok politikusa töltötte be, de ő múlt pénteken kiugrott a Párbeszéd frakciójából, amelyet az addig függetlenként dolgozó Mellár mentett meg a megszűnéstől.

A Pécsről parlamentbe jutott professzor eddig egyébként a költségvetési grémiumban volt tag, ez a mostani megbízatásával megszűnik. A Liberálisok azt közölték lapunkkal, hogy terveik szerint Bősz a gazdasági bizottság tagjaként folytatja a munkáját. Csütörtökön tisztázódik a helyzet, ugyanis házbizottsági ülés lesz, ahol Kövér László fideszes házelnöknek kell rábólintania az ellenzéki mozgásokra. 

Szerző
2018.05.23 16:14

Amerikai üzenet Orbánnak: Gruevszkinek macedón bíróság előtt a helye, Orbán tolja el magától a története

Publikálás dátuma
2018.11.15 13:30

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
Miközben Budapesten "civil kőrözési plakátok" tűntek fel, Amerika világossá tette, mit vár a magyar kormánytól Guevszki ügyében.
Nyilatkozott az Egyesült Államok külügye a Politicónak és deklarálta: a volt macedón miniszterelnöknek, a Magyarországra menekült Nikola Gruevszkinek, hazájában kell letöltenie kétéves börtönbüntetését. Az amerikai külügy szerint a Gruevszkivel szemben lefolytatott bírósági eljárás alapos és átlátható volt. Számos bíróság fenntartotta a Gruevszkivel szemben kiszabott büntetést, de ezen túlmenően is több köztörvényes vádemelés van vele szemben. „Úgy gondoljuk, hogy fontos, hogy ezek a jogi eljárások is lefolytathatóak legyenek és Gruevszki úr elérhető legyen a macedón igazságszolgáltatásnak.„ Az ügyben Orbán Viktor is megszólalt, érdemben nem tett hozzá a történethez, pontosabban távolította azt magától, mivel mindössze annyit mondott: "ez egy jogi kérdés, hát forduljon a jogászokhoz". Persze nem mindenki teszi azt, amit a miniszterelnök tanácsol, akad, aki már meghozta az ítéletet, és közkincsé is tette (mindezt a hvg.hu szúrta ki).
2018.11.15 13:30

Padszennyezéssel vádolták a hajléktalant, a bíróság felmentette, de a rendőrség nem hagyja annyiban (video)

Publikálás dátuma
2018.11.15 12:33

Fotó: / Csortos Szabolcs
Mivel a padon feküdt a hajléktalan, a rendőrség szerint a hajléktalan mocskolta a padot és ez a köztisztasági szabályok megsértése.
Ismét felmentették a másodszor bíróság elé vitt pécsi hajléktalant – a végzés azonban nem jogerős, a rendőrség fellebbezett is ellene, írja a szabadpecs.hu. Hogy mire hivatkozik fellebbezésében a nyomozóhatóság, egyelőre nem tudni, később közlik írásban. A végzést meghozó bírósági titkár (nem ugyanaz, mint aki három hete tárgyalta Gyulai István ügyét) többek között azzal indokolt: nem volt megállapítható a szabálysértés, mert nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály, a konkrét ügyben voltak a bíróságnak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai. A két szabálysértési ügy közül az egyik a köztisztasági szabályok megsértése miatt indult. Azzal gyanúsították Gyulai Istvánt, hogy egy játszótéri padon feküdt, így azt (és környezetét) összeszennyezte. A bíróság szerint ez nem volt egyértelműen megállapítható. A másik szabálysértés az utcán való életvitelszerű tartózkodás gyanúja ( 90 napon belül négyszer figyelmeztették Gyulait). A bíróság is úgy látta azonban, ahogyan Gyulai István ingyen dolgozó megbízott ügyvédje, hogy az előző három, illetve négy figyelmeztetés nem számít, hiszen azokról szólt a korábbi, felmentő, eljárást megszüntető végzés is. Így az ügyvéd szerint egyértelmű, hogy újra kell indulnia a figyelmeztetéseknek, akkor is, ha nem telt el időközben 90 napnál több. A bírósági titkár úgy látta, hogy ez nem egyértelmű az új, módosított jogszabályban, Gyulai István őrizetét megszüntette, szabadlábon várhatja a következő tárgyalást.
2018.11.15 12:33
Frissítve: 2018.11.15 12:42