Zubai: furcsa dolgokat hoz az élet

Publikálás dátuma
2018.05.24 07:52
VEZÉR VOLT, KÖRÖN KÍVÜL KERÜLT - Zubai Orosházán próbál megújulni FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Fotó: /

Zubai Szabolcs tíz évig erősítette a MOL-Pick Szegedet, éveken át csapatkapitánya volt a kézilabdaegyüttesnek. A 34 éves beálló az utóbbi két évben egyre kevesebb játéklehetőséget kapott, végül a keretből is kimaradt. A legnagyobb sikert, a Telekom Veszprém ellen megnyert bajnoki címet a pályán kívülről élte meg. A finálé veszprémi találkozója előtt a rivális köszöntötte a játékost.

"Meglepő és megható gesztus volt, jólesett, a sport erről szól, hogy ellenfelek vagyunk, de nem ellenségek, és elismerjük, tiszteljük a másik teljesítményét - mondta a Népszavának a játékos. - Furcsa dolgokat produkál az élet, hiszen amiért évekig nagyon keményen dolgoztam, az akkor valósult meg, amikor nekem már kevesebb szerep jutott. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, együtt ünnepeltem a csapattal, óriási örömöt okoz ez a bajnoki cím."

Zubai a finálé előtt a szegedma.hu-nak arról beszélt, hogy úgy érzi magát, mint a börtönből szabaduló rab, aki számolja a hátralévő napokat a szabadulásig, és nem biztos benne, hogy elviszik a veszprémi fináléra, lehet, szállást sem foglaltak neki.

FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

"A veszprémi dolgot mosolyogva mondtam, viccnek szántam, az viszont tény, hogy nehéz volt megélni, ahogy fokozatosan egyre kevesebb játéklehetőséget kaptam, és vártam ennek az időszaknak a végét - folytatta Zubai. - Amikor ritkábban játszottam, lemondtam a csapatkapitányságról (2017. november), ami fájdalmas, de logikus döntés volt. A pályán kívülről nem tudtam olyan vezér lenni, mint korábban. Juan Carlos Pastort kiváló edzőnek tartom, fájt, hogy kevesebb lehetőséget kapok, de ezt sportemberként el kell tudni fogadni."

A 211-szeres válogatott kézilabdázó tavaly januárban, a világbajnokság után köszönt el a nemzeti csapattól.

"Nehéz döntés volt, előtte sokat gondolkoztam ezen, de úgy éreztem, ekkor jött el az ideje annak, hogy átadjam a helyem másnak - jelentette ki a kézilabdázó, aki az új szezont Orosházán kezdi, egy olyan együttesben, amely kiesett az NB I-ből, és szeretne visszakerülni. - Több megkeresésem volt, nem akartam elköltözni Szegedről, ahol építkezem, itt szeretnék letelepedni, ezek fontos szempontok voltak a választásomnál. Szeged számomra olyan, mint egy hosszú párkapcsolat, ami elmúlt, de a szép dolgokat tovább viszi magában az ember. Abban pedig biztos vagyok, hogy játszom még élvonalbeli bajnokikon is."

Szerző
2018.05.24 07:52

A Dzsudzsák, a Vidi és az évi 1 milliárd

Publikálás dátuma
2018.08.20 12:30

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
Dzsudzsák pénzkereseti lehetőségeit, a Vidi stratégiáját, illetve a focista képességeit tekintve valószínűleg nem igazol Fehérvárra a futballista.
Langymeleg hirlapi kacsának minősíti a 24.hu azt a sajtótalálgatást, miszerint Dzsudzsák Balázs a Vidihez igazolna. Emlékeztetőül: szombaton a ripost azt írta, hogy Dzsudzsák Balázs hajlandó lenne lemondani egy évnyi átlagos fizetésének – egy milliárd forint – a feléről, ha a Vidi le akarná igazolni. Sőt, a lap azt is írta, „információink szerint komolyra fordultak a tárgyalások ezért a havi cirka 48 millió forintért akár haza is jönne”. Kérdés: milyen erősítést jelentene Dzsudzsák a Vidinek, ha egyáltalán? Dzsudzsáknak nem a védekezés az erénye, ellenben a Vidi Európában kifejezetten a szervezett védekezésre és abból induló kontrákra épít. Így a bal lábas szélső csak akkor jelentene erősítést, ha a tíz évvel ezelőtti, éppen a PSV-be igazoló önmagát idézné, hiszen akkor még nemzetközi szinten is egyedülálló indulósebességgel bírt. A 31 éves Dzsudzsák azonban messze áll a 21 évestől. Sebessége megkopott, nemzetközi szinten például Sallai Roland jelenleg jobb nála a posztján. Hónapokig nem készült csapattal, információnk szerint három hete kapott lehetőséget egy hazai klubnál. Az edzettségi szintje kérdéses. Fizikai felépítése újabb hónapokat vesz igénybe, ezért a Vidinek ilyen drága játékost vásárolni badarság – hazai szintre a hamarosan záródó piacon sokkal olcsóbban kap jobbat. Ráadásul Dzsudzsák 31 évesen nem engedheti mag magának, hogy kispadra igazoljon, és alighanem sem ő, sem a menedzsmentje nem szeretne az elvárt fizetési szintből sokkal lejjebb adni. Ha még létre is jöhetne az üzlet, de Dzsudzsáknak addig még van négy éve, amit pénzzé tud tenni az arab, a kínai, vagy számára legjobb esetben az amerikai piacon. Úgyhogy a 24.hu szerint  Fehérváron nem foglalkoznak komolyan az üggyel.
2018.08.20 12:30

Olasz győzelem született a Tour de Hongrie-n

Publikálás dátuma
2018.08.19 16:11

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán a német Nikodemus Holler diadalmaskodott – írja az MTI. A 32 éves Belletti - aki 2010-ben szakaszt nyert a Giro d'Italián, amelyen idén öt etapon is az első tízben zárt - a Tour de Hongrie második olasz győztese, 1930-ban Vasco Bergamaschi ünnepelhetett. A pontverseny győztese – és így zöld trikós – is Belletti lett, a legjobb hegyimenőt illető piros mezt a lengyel Patryk Stosz érdemelte ki Valter Attila előtt, aki az összetett legelőkelőbb helyét elfoglaló magyarjának járó fehér trikót ölthette magára a 865 kilométer össztávú viadal végén.
2018.08.19 16:11