Ollóval, késekkel szurkálta áldozatát a petőfiszállási gyilkos

Publikálás dátuma
2018.05.24 15:03
Képünk illusztráció Fotó: Németh András Péter
Fotó: /
A gyanúsított elmaradt munkabére miatt támadt az idős asszonyra, akit kegyetlenül megkínzott. Hét évvel később újra lecsapott, végül saját magát leplezte le.

Vádat emeltek a petőfiszállási rablógyilkosság gyanúsítottja ellen: a jelenleg is előzetes letartóztatását töltő, 35 éves férfi a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint 2010 augusztusában elképesztő különös kegyetlenséggel ölt meg és rabolt ki egy nyugdíjas asszonyt, majd hét évvel később egy másik idős helybéli nőre is rátámadt.

A vádirat alapján a férfi alkalmi munkából élt, így ismerte meg egyedül élő első áldozatát. 2010. augusztus 19- én azért kereste fel tanyáján, hogy elmaradt, hatezer forintos bérét követelje tőle, de a nő hallani sem akart a kifizetésről. A vita hevében a férfi és az asszony dulakodni kezdtek, mire az idős nő rendőrt akart hívni.

Erre már nem volt lehetősége: a vádlott egy partvisnyéllel leütötte, majd egy ollóval többször tarkón és háton szúrta az asszonyt. A támadást egy kenyérvágó késsel, majd egy kisebb késsel folytatta, döféseinek erejére jellemző, hogy mindkét penge elhajlott, eltört kezében. A sértett még ekkor is életben volt, a férfi pedig hosszú ideig kínozta, amíg végül bele nem halt sérüléseibe.

A férfi ezután 66 ezer forintot vitt el az idős nő tanyájáról. A vádlott később is sokszor pénzszűkébe került, tartozásai csak nőttek az évek folyamán. 2017-ben ezért újabb támadást tervezett el, ezúttal már kifejezetten rabolni akart

Szeptember 18-án egy másik idős helyi nőhöz tört be, akit szintén alkalmi munkavállalás kapcsán ismert meg. A ház vécéjében próbált elbújni, hogy alkalmas pillanatban lecsaphasson, de a 83 éves sértett észrevette a rejtőzködő vádlottat.

A rablógyilkos ekkor bicskáját az asszony nyakához szorítva pénzt követelt, és kapott is hétezer forintot. Ezt azonban kevésnek érezte, és tovább fenyegetőzött. A  megtámadott nő életét csak találékonyságának köszönhette életét, mert felvetette, hogy átmegy a szomszédba pénzt kérni. Támadója ebbe beleegyezett, az asszony pedig biztonságba kerülve azonnal értesítette a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök a támadó zsebében megtalálták a rabolt pénzt. Az ügy feltárása során aztán kiderült, hogy a vádlott követte el a hét évvel korábbi gyilkosságot is.

A főügyészség a férfit aljas célból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá önbíráskodás, kifosztás, minősített rablás és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja.

Mindezért életfogytig tartó fegyházbüntetés is kiszabható, a vádlott bűnösségéről azonban a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Szerző
2018.05.24 15:03

Halálos vasúti gázolás Kisújszállásnál

Publikálás dátuma
2018.08.15 18:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
10-20 perces késésre lehet számítani a vonalon. Az utasok közül senki sem sérült meg.
Szerdán késő délután Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás között egy intercity elgázolt egy ismeretlen személyt - írja a MÁVINFORM. A szakasz egyik vágányán ezért a hatósági helyszínelés alatt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon utazóknak egyes vonatoknál 10-20 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
A halálos gázolás a kisújszállási Deák Ferenc utca közelében történt - írja az esetről a katasztrófavédelem. A helyszínre a kisújszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik segítenek az utasoknak átszállni a mentesítő járatra. A vonat utasai közül úgy tudni, senki sem sérült meg.
2018.08.15 18:59

Hamis rendszám buktatta le a csempészt, akinél 9 millió forintnyi cigaretta volt

Publikálás dátuma
2018.08.15 16:33

Fotó: NAV / Facebook/
6500 doboz cigarettát találtak egy észak-alföldi településen a pénzügyőrök egy kettős állampolgárságú férfinál, aki nemcsak hamis rendszámmal közlekedett, de a járműve alvázszáma sem egyezett.
Egy hosszasan várakozó egyterű keltette fel a településen járőröző pénzügyőrök gyanúját - írja honlapján a NAV. A rutinellenőrzésnek induló vizsgálatnál több szabálytalanságot is találtak a NAV munkatársai. A forgalmi engedélybe bejegyzett alvázszám nem egyezett az autó alvázszámával és a rendszám sem a járműhöz tartozott.
Mindezek mellett az autó teljes padlólemezét csempészetre alakították át, ahol 6500 doboz cigarettát rejtettek el.
A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű dohánytermékkel együtt a járművet is lefoglalták és orgazdaság, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóhatóságnál.
2018.08.15 16:33