Kegyetlenség: kutyacsaládot kötöttek ki az erdőben

Publikálás dátuma
2018.05.24. 16:55
Fotó: police.hu
Ózdi rendőrök mentették meg az erdő közepén kikötött és magára hagyott kutyacsaládot - írja a police.hu. Állatkínzás miatt indul nyomozás.

Az Ózdi Rendőrkapitányságra május 20-án érkezett lakossági bejelentés egy Farkaslyuk és Csernely települések között az erdőben kikötött kutyáról és kölykeiről.

Két rendőr indult a megadott helyszínre, ahol már messziről hallották az anyakutya ugatását. Az egyenruhások óvatosan megközelítették az izgatott, négy kölykét féltő, fához kikötött szuka kutyát. A kétségbeesett állatot a rendőrök megetették, megitatták, ami ezután rendkívül barátságossá vált. Végül a helyi gyepmester szállította el a kutyacsaládot egy ózdi menhelyre.

Az eset kapcsán az Ózdi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Szerző

Ollóval, késekkel szurkálta áldozatát a petőfiszállási gyilkos

Publikálás dátuma
2018.05.24. 15:03
Képünk illusztráció Fotó: Németh András Péter
A gyanúsított elmaradt munkabére miatt támadt az idős asszonyra, akit kegyetlenül megkínzott. Hét évvel később újra lecsapott, végül saját magát leplezte le.

Vádat emeltek a petőfiszállási rablógyilkosság gyanúsítottja ellen: a jelenleg is előzetes letartóztatását töltő, 35 éves férfi a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint 2010 augusztusában elképesztő különös kegyetlenséggel ölt meg és rabolt ki egy nyugdíjas asszonyt, majd hét évvel később egy másik idős helybéli nőre is rátámadt.

A vádirat alapján a férfi alkalmi munkából élt, így ismerte meg egyedül élő első áldozatát. 2010. augusztus 19- én azért kereste fel tanyáján, hogy elmaradt, hatezer forintos bérét követelje tőle, de a nő hallani sem akart a kifizetésről. A vita hevében a férfi és az asszony dulakodni kezdtek, mire az idős nő rendőrt akart hívni.

Erre már nem volt lehetősége: a vádlott egy partvisnyéllel leütötte, majd egy ollóval többször tarkón és háton szúrta az asszonyt. A támadást egy kenyérvágó késsel, majd egy kisebb késsel folytatta, döféseinek erejére jellemző, hogy mindkét penge elhajlott, eltört kezében. A sértett még ekkor is életben volt, a férfi pedig hosszú ideig kínozta, amíg végül bele nem halt sérüléseibe.

A férfi ezután 66 ezer forintot vitt el az idős nő tanyájáról. A vádlott később is sokszor pénzszűkébe került, tartozásai csak nőttek az évek folyamán. 2017-ben ezért újabb támadást tervezett el, ezúttal már kifejezetten rabolni akart

Szeptember 18-án egy másik idős helyi nőhöz tört be, akit szintén alkalmi munkavállalás kapcsán ismert meg. A ház vécéjében próbált elbújni, hogy alkalmas pillanatban lecsaphasson, de a 83 éves sértett észrevette a rejtőzködő vádlottat.

A rablógyilkos ekkor bicskáját az asszony nyakához szorítva pénzt követelt, és kapott is hétezer forintot. Ezt azonban kevésnek érezte, és tovább fenyegetőzött. A  megtámadott nő életét csak találékonyságának köszönhette életét, mert felvetette, hogy átmegy a szomszédba pénzt kérni. Támadója ebbe beleegyezett, az asszony pedig biztonságba kerülve azonnal értesítette a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök a támadó zsebében megtalálták a rabolt pénzt. Az ügy feltárása során aztán kiderült, hogy a vádlott követte el a hét évvel korábbi gyilkosságot is.

A főügyészség a férfit aljas célból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá önbíráskodás, kifosztás, minősített rablás és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja.

Mindezért életfogytig tartó fegyházbüntetés is kiszabható, a vádlott bűnösségéről azonban a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Szerző

Személyvonat ütközött terepjáróval - Egy utas meghalt

Publikálás dátuma
2018.05.24. 12:07
Forrás: MTI
Személyvonattal ütközött össze egy terepjáró csütörtök kora délelőtt a Békés megyei Szeghalmon, a balesetben az autó egyik utasa meghalt. A Szeghalom-Füzesgyarmat vonalon pótlóbusz közlekedik.

Tűri Zsanett, a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, az autóban hárman utaztak, a sofőr és a másik utas nem sérült meg.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, hogy a vonaton senki nem sérült meg. A tűzoltók megkezdték a műszaki mentést.

A helyszínelés idejére a vasúti átjárót a rendőrség lezárta. A Mávinform azt közölte, hogy a Püspökladány-Szeghalom szakaszon 30-60 perces késéssel kell számolniuk az utasoknak. A fénysorompó jól működött a baleset idején - írták.

Forrás: MTI

Forrás: MTI

Szerző
Frissítve: 2018.05.24. 15:22