Kemény Dénes távozik a vízilabda szövetség éléről

Publikálás dátuma
2018.05.29. 12:57
Korábbi felvétel Fotó: Németh András Péter

Lemond posztjáról Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke – derül ki a Waterpolo.hu oldalon megjelent interjúból.

Kemény Dénes arra a kérdésre, hogy az őszig tartó világversenyeket követően milyen feladatokat tartogat még az év második fele, azt mondta: erről már nem szeretne nyilatkozni, mivel miután a szeptemberi Férfi FINA Világkupával véget ér a válogatott szezon, szeptember végétől nem folytatja az elnöki munkát. „Addig természetesen ellátom a teendőket. Ezért az MVLSZ elnökségének a legközelebbi ülésen javasolni fogom, hogy hívjon össze rendkívüli elnökválasztó közgyűlést” – fogalmazott Kemény Dénes, és hozzátette: 1997 óta a személyeket érintő döntéseit sohasem indokolta meg, ezúttal sem teszi.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az interjú során arról is beszélt, hogy szerinte a női- és a férfibajnokság is méltó reklámja volt a sportágnak, a válogatottak szakvezetői jól tudják a dolgukat, a Párizs 2024 nevet viselő audit program létrehozását pedig nagy sikernek tartja.

Szerző

Carvajal mehet a vb-re

Publikálás dátuma
2018.05.29. 07:58

Orvosai szerint mindössze 15-20 napot kell kihagynia Dani Carvajalnak, a Real Madrid labdarúgójának. A spanyol válogatott védő a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőben szenvedett combsérülést, ám úgy tűnik, felépül az oroszországi világbajnokság június 14-i rajtjáig.

Szerző

Új név kerül a Stanley-kupára a döntő után

Publikálás dátuma
2018.05.29. 07:55
Ovecskinnek csak ez hiányzik - Kizárólag Stanley-kupát nem nyert Fotó: QMI Agency

Keddre virradóra megkezdődik az észak-amerikai jégkorong-bajnokság, az NHL nagydöntője, melynek végén bizonyosan új név kerül a Lord Frederick Walter Stanley kanadai kormányzó által 1892-ben adományozott kupára, hiszen a két résztvevő, a Nyugati-főcsoportból érkező Vegas Golden Knights, illetve a Keleten triumfáló Washington Capitals sem emelhette még fel a legrégebbi észak-amerikai trófeát. Utóbbinak egyszer, éppen húsz esztendeje lett volna rá esélye, ám a fénykorát élő Detroit Red Wings 4-0-s összesítéssel zúzta össze a fővárosi reményeket. A Vegas viszont elég erős alibivel rendelkezik, miért is nem jutott korábban a Stanley-kupa közelébe: a klub vadonatúj franchise, tavaly ilyenkor még játékoskerete sem volt, azaz első évében jutott el a végső siker kapujába.

Megdöntve persze minden létező újoncrekordot, s ha sikerülne az eddigi 63 győzelme mellé – 97 mérkőzésből, ami 65 százalékos arány! – még négyet hozzápakolnia, akkor nemcsak, hogy beállítaná a St. Louis Blues éppen ötven éves rekordját, azaz, hogy a klubtörténet első szezonjában eljutott a nagy döntőig, de az amerikai profi sportok modern korának egyedülijeként újoncként bajnoknak is mondhatná magát. Cseppet sem mellékesen a Blues annak idején hatodmagával került az éppen 12 csapatosra bővülő ligába, vagyis azért messze más feltételekkel indult harcba a kupáért.

Persze a Washington is új lapokat szeretne írni saját történetében, főként, hogy a jelenlegi keretnek sok dobása már nincs, hogy révbe érjen: az orosz Alekszandr Ovecskin vezette fővárosiak az elmúlt nyolc évben háromszor is megnyerték az alapszakaszt, egyszer pluszban a Keleti-főcsoportot, s hatszor a csoportjukat, ennek ellenére a rájátszásban rendre nekik jutott a balfék szerepe. Ovecskin pedig, aki amúgy hétszeres alapszakasz-gólkirály – legutóbb épp az idén – el lett könyvelve az NHL azon legendái közé, akik egyéni statisztikájukkal a legjobbak között szerepelnek, de csapatukkal lúzerségre kárhoztattak.

Legkésőbb június 13-ra kiderül, melyik klubtörténet lapjaira írhatnak 2018-ról aranybetűkkel.

Szerző
Témák
Stanley Kupa NHL