Több száz milliót sikkasztott

Publikálás dátuma
2018.06.01. 11:34
Shutterstock illusztráció
Házi őrizetbe került egy jemeni férfi, aki a gyanú szerint több magyarországi egészségügyi kezelési központ vezetőjeként csaknem kétszázmillió forintot sikkasztott el - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-t pénteken.

Barkaszi Attila közölte: a kényszerintézkedést különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és folytatólagosan elkövetett számvitel rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt rendelte el egy hónapra a Pécsi Járásbíróság csütörtökön.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított jemeni férfi 2009 és 2012 között összesen 21 magyarországi infrahang egészségügyi kezelési központot üzemeltetett érszűkületes betegek ellátására - ismertette a szóvivő.  Hozzátette: a páciensek kezeléséből származó bevételeknek csak egy részéről állítottak ki számlát, a többit nem vezették fel a könyvelésbe, így azokat eltitkolták. A gyanúsított által elsikkasztott jövedelem csaknem kétszázmillió forint volt.

A jemeni férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján, külföldön fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.

Szerző
Témák
sikkasztás

Meghalt egy kisfiú, mert beszakadt alatta egy pince Mezőcsáton

Publikálás dátuma
2018.06.01. 10:10
Illusztráció: Shutterstock

Három gyerek játszott csütörtök este a mezőcsáti ingatlan udvarán, amikor beszakadt a pince.  A 9 éves kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - írta a police.hu.

A haláleset körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Szerző
Témák
halál Mezőcsát

Baleset volt az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Publikálás dátuma
2018.05.31. 19:51
Népszava fotó/Illusztráció

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-es autópályán Baracskánál a főváros felé vezető oldalon – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel. Sipos Mónika elmondta: a baleset az autópálya 35-ös kilométerénél történt délután öt óra körül. A szóvivő helyszínről kapott információi szerint a gépkocsi utasai kiestek a járműből. A balesethez mentőhelikopter is érkezett.

A mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az autópályát, ezért több kilométeres torlódás alakult ki. A szóvivő később az MTI-vel közölte, hogy az útlezárást már feloldották, mindhárom sáv járható a főváros felé, a torlódás pedig megszűnt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írta, négy gépkocsi ütközött az M7-esen, és a balesetben három ember megsérült.

Szerző
Frissítve: 2018.05.31. 21:24