Már kitették az Orbán-perselyt Kötcsén

Ma van a kötcsei piknik, amelyen Orbán Viktor tart eligazítást övéinek. Ez alkalommal elég volt kilenc hónap, hogy a kormányfő kihordja gondolatait, hiszen tavaly szeptember elején volt a tájékoztatás. Most viszont még a nyári szünet előtt összegyűlik a NER elitellenes elitje. Ilyenkor hagyomány szerint adakozni is illik, és hogy a nyomás nagyobb legyen, a perselynek üvegfala van - írja a hvg.hu.

A leírás szerint üldözött keresztényeknek kínálnak ezzel ösztöndíjprogramot, mert ahogy mindenki tudja: akit üldöznek, annak ösztöndíj kell és nem menedék.

Szerző
Témák
Kötcse

Záporok, zivatarok jönnek vasárnap

Publikálás dátuma
2018.06.03. 10:50
FOTÓ: Shutterstock
Vasárnap a napos időszakok mellett többségében az ország északkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, heves zivatarok és helyenként nyugaton is számítani kell frissítő zivatarokra. Az északnyugati szél többfelé, zivataroktól függetlenül is feltámad. Délután, a legmelegebb órákban 25-31 fok várható.

Hétfőn a Dunától keletre több helyen, máshol elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel. Napközben 26-31 fokra van kilátás.

Kedden a kezdeti napos időt egyre többfelé megnövekvő gomolyfelhőzet váltja és többfelé várható zápor, zivatar. Heves viharokra ismét számíthatunk, de marad a fülledt, meleg idő, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

A legfrissebb számítások szerint a hét második felében is marad a fülledt idő, de szerdára mérséklődhet egy-két fokot a meleg. Helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Jelentős változás csütörtökön és pénteken sem várható, a napos-gomolyos időben lokális záporok, zivatarok frissítik a levegőt. A csúcshőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Szerző

Ma van a pedagógusnap

Ma van a pedagógusnap: hagyományosan ekkor köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. A köznevelésben mintegy 145 ezer tanító, tanár, óvodapedagógus, a felsőoktatásban csaknem 20 ezer oktató dolgozik.

Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a pedagógusokat, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket. 

Pénteken a fővárosban tartott ünnepségen Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkáért járó Eötvös József- és Apáczai Csere János-díjat, a felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkáért járó Szent-Györgyi Albert-díjat, a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért odaítélhető Brunszvik Teréz-díjat, valamint a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjat nyújtott át.

Kásler Miklós ünnepi beszédében a pedagógusokat méltatva kiemelte: ők tanítványaik példaképei, akik életükkel, emberségükkel, ismereteikkel ápolják és gondozzák az ifjúság "világra csodálkozó elméjét", valamint építik identitásuk pilléreit, hogy biztos hátterük legyen, ha nehézségekbe ütköznek.

Szerző