Előfizetés

Penka tehén végzete - Határsértés miatt lőtték le

Publikálás dátuma
2018.06.06. 15:09
Illusztráció/Shutterstock
"Ha egy haszonállat elhagyja az EU területét, akkor azt újra nem lehet behozni az Unióba" - a bolgár hatóságok ezzel indokolták, hogy miért talált süket fülekre Penka gazdájának könyörgése: ne lőjék már le a teljesen egészséges, ráadásul vemhes jószágát.

Az ügy azzal kezdődött - tudósít az Euronews - , hogy a bolgár-szerb határon fekvő Kopilovtsi faluban élő, hat hónapos vemhes tehén véletlenül átsétált a szerb oldalra. A jószág az oltomatsi határátkelőhelynél, az ellenőrzőpontnál ment át a határon, egyetlen rendőr, vagy vámos sem állította meg. Bemehetett Szerbiába, keresztül a határon anélkül, hogy bárki megállította volna – mondta Ivan Haralampiev, az állat gazdája. Penkát egy szerb gazda találta meg, ő a tehénen lévő jelzés alapján azonosította az állatot, és visszavitte Bulgáriába az eredeti gazdához, akinek öröme azonban nem tarthatott sokáig .

A vemhes tehén ugyanis hiába kapott szerb állatorvosi igazolást arról, hogy tökéletes egészségi állapotban van, a bolgár hatóságok - a fent említett verdiktre hivatkozva - mégis úgy döntöttek, hogy kivégzik Penkát. 

Robbanás egy strasbourgi silónál – Sokan megsérültek

Robbanás történt egy gabonasilónál Strasbourgban, 11 ember megsérült, három sebesült állapota válságos – írja az MTI a BFM TV francia hírtelevízió tudósítása alapján. 

A detonáció fél tízkor történt a város kikötőjében, a Rajna partján. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, amely tüzet is okozott, és a helyszínről hatalmas füstfelhő emelkedett a magasba. Mintegy 70 tűzoltó van a helyszínen.

"Náciknak nincs fürdés!” - Egy szál gatyában ment a rendőrségre a szélsőjobbos

Publikálás dátuma
2018.06.06. 11:48

A címben idézett mondtatot kiabálták a német szélsőjobb vezetőjének, miközben ellopták a ruháit a vízpartról.

Ellopták egy potsdami strand partjáról a német szélsőjobboldali párt, az Alternative für Deutschland 77 éves elnökének ruháit, miközben Alexander Gauland éppen hűtötte magát egy tó vizében - számol be az esetről a 444.hu a Märkische Allgemeine alapján, amely most adott hírt a még múlt héten történt esetről. 

Azt már a Poitico írta meg, hogy miután az eset minden bizonnyal politikai motivációjú, az állambiztonság nyomoz az elveszett ruhák után. Az antifasiszta aktivista egyelőre szabadlábon van. „Gauland egy szál gatyában slattyogott el mellettünk a rendőrökkel, hogy feljelentést tegyen. Jó napunk volt!" - értékelte a történteket a német lapnak egy szemtanú.