Lőw Zsolt Párizsban folytatná

Publikálás dátuma
2018.06.12 07:52
A görög Georgios Seitaridis és Lőw Zsolt a Puskás Stadionban 2008. május 24-én az UEFA Euro 2008-as bemelegítő barátságos labdar
Fotó: /

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál szeretne dolgozni Thomas Tuchel vezetőedző segítőjeként Lőw Zsolt. A korábbi huszonötszörös válogatott játékos az elmúlt három évben az RB Leipzignél volt pályaedző. Párizsi munkavállalásának lehetősége azt követően merült fel, hogy a francia élklub Tuchelt bízta meg a következő szezonra a vezetőedzői feladatok ellátásával. Tuchel mainzi edzősködése idejéből ismeri Lőwöt (aki 2009-2011 között a játékosa volt), és kinevezése után be is jelentette, hogy a magyar szakembert szeretné maga mellé segítőnek.

Lőw gondolkodási időt kért, majd hétfőn a DigiSport televízión elmondta, hogy végül a váltás mellett döntött.

„Nem volt könnyű, de meghoztam a döntésemet. A párizsi lehetőséget tartottam a legjobbnak szakmailag és a családom szempontjából is, innentől nem az én térfelemen pattog a labda – fogalmazott Lőw, akinek egyelőre élő szerződése van a Leipziggel. Ezért előbb a két klubnak kell megállapodnia egymással a szakember átigazolásáról, ezután kell a párizsiaknak egyezségre jutniuk Lőwvel. - Tuchel nem először hív maga mellé segítőnek. Amikor Dortmundban lett vezetőedző, akkor is engem szeretett volna maga mellé segítőnek, de akkor Ralf Rangnick sportigazgató kérésére maradtam. Később fölmerült Tuchel neve a Bayern München kispadján, akkor is fölvette velem a kapcsolatot, és jelezte, hogy szívesen vinne magával. Fantasztikus szakembernek tartom, aki az edzésen, az ellenfél elemzése során minden információt megad a játékosoknak ahhoz, hogy képesek legyenek legyőzni a következő riválist. Cserébe viszont maximális teljesítményt is vár el. A szakmai tudásáról, felkészültségéről minden korábbi játékosa csak jókat mond."

A magyar szakember hozzátette: már korábban tudatta döntését a lipcsei vezetőkkel, akik nehezen vették tudomásul, ennek ellenére bízik abban, ha maradt is bennük szálka, a két klub megegyezése esetén barátokként válnak el egymástól oly sok közös siker után. Ha a lipcseiek és párizsiak nem jutnának egyezségre, akkor Lőw szerződése továbbra is az RB Leipzig csapatához köti.

A lipcseiek mindent megtettek Lőw megtartásáért, lehetett volna az RB Leipzig, a Red Bull Salzburg és a New York Red Bull vezetőedzője is, ő azonban jelezte, mindenképpen a PSG-t választja.

Szerző
2018.06.12 07:52

Hárít a bokszszövetség, állítja: szeptemberig senki nem tudott a hiányról

Publikálás dátuma
2018.11.19 19:14
Ezen a korábban készült képen Madár még egész másnak örül. FOTÓ: Népszava
Fotó: /
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségét nem vonták be az augusztusi ifjúsági világbajnokság szervezésébe, tagjai csak szeptemberben értesültek a több mint 300 millió forintos túlköltekezésről. Mindezt Kassai László elnökségi tag, az elmúlt hónapok pénzügyi folyamatait vizsgáló bizottság tagja mondta el hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy Erdei Zsolt elnök aláírási joga nem szűnt meg, ám mellé egy háromtagú tanácsadó testületet állítottak fel.
Orodán Sándor, a MÖSZ ellenőrző testületének vezetője elmondta, a munkájuk során tapasztaltak alátámasztották a szeptemberben készült könyvvizsgálói jelentésben foglaltakat, így szakhatósági vizsgálat kezdeményezését látták szükségesnek. Ezután felkérték Erdei Zsoltot, hogy a teljes dokumentációt adja le az ügyészségnek, amely majd dönt arról, történt-e hanyag kezelés, csalás, vagy lopás.
Kassai felidézte, márciusban derült ki, hogy nem Győr rendezi a vb-t, és ekkor, a szövetség elnökségi ülésén ajánlotta fel Balogh Sándor elnökségi tag, a Budapest 2017 Kft. vezetője, hogy a Duna Arénában rendezzék meg a vb-t akkora összegből, amennyi támogatást kap rá a MÖSZ az államtól. Az elnökség egyhangúlag elfogadta a felajánlást.
A vizsgált dokumentumokból viszont kiderült, hogy a MÖSZ elnöke tanácsadóival már májustól az általuk kiválasztott cégekkel kötött megbízási szerződéseket és nem vette igénybe a Budapest 2017 Kft. munkáját. Bizonyos iratok alapján már július közepén nyilvánvaló volt a szervezést végzők számára, hogy nem lesz elég az állami támogatás. A vizsgált dokumentumok szerint viszont még ezt követően is 300 millió forintnyi kötelezettséget vállalt az szb. Orodán megfogalmazása szerint Baloghot is megvezették.
Kassai kiemelte, az elnökség felelőssége akkor lenne felvethető, ha számára ismert hiányosságok és problémák ellen nem tett volna lépéseket, ám a testület csak ősszel értesült a gondokról.
Szerző
2018.11.19 19:14

Lemondott a paksi Atomerőmű SE szakvezetője

Publikálás dátuma
2018.11.19 15:53
Illusztráció
Fotó: Getty Images/
A szakember maga ajánlotta fel lemondását: a csapat túl sok mérkőzést vesztett el mostanság a végjátékok során.
Lemondott Srecko Sekulovic, a paksi Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának edzője - közölte honlapján hétfőn az egyesület. Az NB I-es klub arról is döntött, hogy határozatlan ideig Schmidt Béla lesz a csapat vezetőedzője, Jan Pavlík másodedzőként segíti munkáját.
Tóth János, az ASE szakosztályelnöke az MTI-nek azt mondta, a szerb szakember ajánlotta fel lemondását, mert a csapat a végjátékokban többször veszített el mérkőzést.
Az ASE három győzelemmel és öt vereséggel a 14 csapatos NB I 11. helyén áll, legutóbb a Zalaegerszeggel szemben, az utolsó másodpercekben kapott kétpontos kosárral, 99-98-ra maradt alul.
2018.11.19 15:53