Kigyúrt férfi verekedett a budaörsi áruházban (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.12 20:05
A piros karikával jelölt férfit keresi a rendőrség a budaörsi garázdaság ügyében Forrás: police.hu
Fotó: /
Egy vásárló mobilfelvétele alapján keresik a tagbaszakadt ismeretlent, aki bántalmazott egy másik férfit és berendezési tárgyakat rongált az üzlethelyiségben.

Garázdaság gyanújával, videofelvétel alapján köröz egy ismeretlen férfit a Budaörsi Rendőrkapitányság.

A gyanúsított hétfőn este, egy helyi áruház gondolái között kapott össze egy tetovált férfival: a dulakodás közben könnyebb sérüléseket okozott a sértettnek, miközben megrongálta az üzlet berendezését is.

Az esetről egy szemtanú készített felvételt: bár a jelenet kézfogással ér véget, a budaörsi rendőrök ennyivel nem zárják le az ügyet.

Kérik, hogy aki aki felismeri a képen látható férfit, az jelentkezzen személyesen a helyi kapitányságon (2040 Budaörs, Szabadság út 160. szám), vagy hívja a 06 23 505-400-as telefonszámot, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon.

A bejelentő hívhatja a 06-80-555-111 "Telefontanú" ingyenes zöldszámát vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét is.

Szerző
2018.06.12 20:05

Csalók kérnek pénzt az Országos Dohányellátó nevében

Publikálás dátuma
2018.08.08 11:47
Dohánylevelek. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
Több milliós átutalást kérnek, cserébe kedvezményt ígérnek a dohányellátó nevében üzengető bűnözők.
Csalási kísérletre figyelmeztet az Országos Dohányboltellátó Kft., a cég nevében hamis e-mailcímről valótlan tartalmú tájékoztatót küldtek ismeretlenek, a cég jogi lépést tesz az ügy miatt. Az MTI-nek küldött szerdai közlemény szerint valószínűsíthetően külföldi szerveren regisztrált, a feladót meghamisítva info@odbe.hu névre átírt e-mail címről hamis tájékoztatót küldtek ismeretlenek. A levél szerint augusztus 9-én egyszeri alkalommal egyedi kedvezménnyel lehet rendelni dohányárut a cégtől, amennyiben több millió forintos átutalást hajtanak végre a megrendelés leadása előtt. Az ODBE Kft. hangsúlyozta: a levél átverés, a cég nem ad egyedi kedvezményt, és a törvények szerint nem is adhat. A levélben szereplő kedvezmeny@odbe.info és odbe@modules.hu nem hivatalos levelezési címeik, és a telefonszámok sem tartoznak a céghez - írták.  A Kft. kéri a címzettektől, hogy ne reagáljanak a hamis levélre, és semmiképpen ne utaljanak. 
2018.08.08 11:47

Öngyilkos lett egy rab a Gyorskocsi utcai börtönben

Publikálás dátuma
2018.08.06 11:09
A Gyorskocsi utcai bv-intézet
Fotó: Népszava/
Felakasztotta magát egy középkorú férfi a budapesti büntetés-végrehajtási intézetben. Zárkatársai már későn vették észre az öngyilkosságot.
Öngyilkosság történt hétfőn reggel egy fővárosi börtönben, egy 45 éves férfi zárkájában felakasztotta magát. Információink szerint az eset a Gyorskocsi utcai bv-objektumban történt.
A zárkában mások is voltak, a rabtársak állítólag mégsem vették észre a történteket – úgy tudjuk azért, mert a férfi a belső mosdóban végzett magával. „2010-től a férőhely-bővítési program keretéből több zárkát is átépítettünk, szeparált vécéket alakítottunk ki, hogy a fogvatartottak emberhez méltó módon intézhessék ügyeiket. Itt viszont a többiek sem láthatják, ha készül valamire – mondta lapunknak Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.
Mire a zárkatársaknak gyanús lett, hogy a férfi nem jön ki a helyiségből, már késő volt: értesítették az őröket, és azonnal megkezdődött az újraélesztés, de már nem lehetett megmenteni a fogvatartott életét. A helyszínelő rendőrök kizárták az idegenkezűség lehetőségét. Információink szerint a férfi szövetből, valószínűleg lepedőjéből hasított ki csíkokat, így tudta elkövetni tettét. Tavasszal került előzetes letartóztatásba, ügyében tehát még nem hoztak ítéletet; hogy miért választotta a halált, egyelőre nem ismert. 
Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!
2018.08.06 11:09
Frissítve: 2018.08.06 12:35