97 kiskutyát akartak illegálisan külföldre vinni (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.13 10:57
Fotó: Nébih
Fotó: /
Spanyolországba szánt kutyaszállítmányt ellenőriztek egy, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ZöldSzámára érkezett bejelentés alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Nébih szakemberei - írja honlapján a hatóság. Mint kiderült, az állatoknak egytől egyig hiányoztak a papírjaik, többük még a szállításhoz is túl fiatal volt.

Rendszeres, vélhetően illegális kutyakereskedésről érkezett közérdekű panasz a Nébih ZöldSzámára. A bejelentés alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Nébih szakemberei előzetes adatgyűjtéssel és megfigyeléssel egybekötött ellenőrzést tartottak május végén.

Az ellenőrök egy szlovák rendszámú szállítójárművet vizsgáltak át, amellyel 97 kölyökkutyát, valamint egy kölyökmacskát akartak Spanyolországba szállítani. Állatjóléti szempontból megfelelő körülmények között szállították őket: a járművet a szlovák hatóság állatszállítás céljára engedélyezte, az állatok klimatizált helyen, száraz alommal bélelt ketrecekben voltak elhelyezve. A szükséges állategészségügyi dokumentumok azonban hiányoztak, csak úgy, mint a kötelező microchipek. Emellett több állat életkora nem érte el a szállíthatóság feltételeként meghatározott 8 hetes kort.

Az ellenőrzés során, a tulajdonos költségére, valamennyi állat egyedi megjelölése és vizsgálata megtörtént. Spanyolországba egyébként kizárólag veszettség ellen oltott, minimum 15 hetes életkort betöltött kutyák szállíthatók, amely feltételek egyetlen kölyökkutya esetében sem teljesültek. A szakemberek elrendelték a kiskutyák forgalmi korlátozását, amíg azok meg nem felelnek a szállításra vonatkozó kritériumoknak, beleértve a fogadó ország által meghatározott feltételeket is.

Szerző
2018.06.13 10:57

Szexuális erőszak – Őrizetbe vették a ceglédi kislány apját

Publikálás dátuma
2018.12.12 17:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A férfit szerdán gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.
A Pest megyei nyomozók szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a ceglédi kislány apját – írja a police.hu. A rendőrség felidézik, hogy október 7-én indult nyomozás ismeretlen tettes ellen egy 4 éves kislány sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt. A nyomozók szerdán gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a kislány 36 éves apját, és előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
2018.12.12 17:05

Megtalálták a rendőrök az eltűnt pilisvörösvári gyerekeket

Publikálás dátuma
2018.12.12 16:24
Illusztráció
Fotó: / Shutterstock
A testvérek egy Békéscsabára tartó vonaton voltak, amikor rájuk találtak az egyenruhások.
Épségben, néhány óra alatt megtalálták a rendőrök Békés megyében az eltűnt pilisvörösvári testvéreket – írja a police.hu.  A 8 és a 12 éves kisfiú eltűnését szerdán jelezték a rendőrségnek. A gyerekek pilisvörösvári otthonukból mentek ismeretlen helyre, a rendőrök pedig azonnal keresni kezdték őket. A testvéreket a Készenléti Rendőrség munkatársai egy Békéscsabára tartó vonaton találták meg. 
2018.12.12 16:24
Frissítve: 2018.12.12 20:44