Papírok

A nagyeszű Kósa Lajos, miután aláírt két dokumentumot a csengeri Szabónéval, egyrészt a hírhedt 1300 milliárd kezelésének átvételéről, másrészt a kedves mama részére juttatandó 800 millióról, most azt találta ki a maga mentségére, hogy mindez az ellenzék piszkos aknamunkájának következménye volt. Nyilván a pártok vezetői vagy ügynökei ejtették fogságba és vitték el rabszíjon Pestre, a közjegyzői hivatalba, s ott addig ütötték-verték, amíg alá nem írta a megállapodásokat. Amikor az újságíró rákérdez minderre, a bizonyító érvek elmaradnak, Kósa helyettük csak ennyit bír kinyögni: majd a rendőrség kinyomozza. Az adatait is szerinte „valamilyen papírból" szerezték meg. Lehet, hogy ő el is hiszi: valakik összeesküvést szőttek ellene, de nehogy már azt remélje, hogy más is elhiszi! Pénzért és hatalomért az ellenzék mindenre képes – állítja. Ezt az embert Debrecenben nagy fölénnyel újra megválasztották képviselőnek.

2018.06.14 08:32

Nem vicces

Aligha kétséges, nagyon nehéz a politikusok élete. Miközben ugyanis azért tevékenykednek, hogy a haza még inkább fényre derüljön, folyamatosan támadják őket. Nem is csoda, hogy némelyek inni kezdenek, mások beleőrülnek, enyhébb formában eluralkodik rajtuk a küldetéstudat. Mind nagy baj, amint azt Kósa Lajos ex-miniszter, ex-polgármester és még sokfajta ex egy interjúban kifejtette. Neki azonban van megoldása a - szerinte - méltatlan bírálatok kivédésére. Humorral és kellő öniróniával igyekszik átvészelni a nehéz helyzeteket. Hiszen erről az oldaláról már ismerjük is. 
Dúskálunk a kósai aranyköpésekben, most csak egyetlen gyöngyszemet idézünk példaképpen. "A magánszféra attól magánszféra, hogy magánszféra" - mondta egy sajtótájékoztatón, s bár egyáltalán nem szórakoztatni akart vele, azért mégis sikerült. Nem mellesleg ő az a politikus, aki rendszeresen kioktatja az újságírókat, hogy rosszul végzik a munkájukat. Hol a sajtóműfajok mibenlétéről tart eligazítást, hol csak arra szólítja fel a riportert, hogy tegyen fel olyan kérdést, amire pozitívan lehet válaszolni. Minden körülmények között érvényes viszont az a szentenciája, hogy "bizonyos keretek között őrizzük meg a komolyságunkat".
Igen, ez már majdnem összhangban van Karinthyval, aki a humorban nem ismerte a tréfát. Annyi a különbség, hogy Kósa Lajos kínos helyzetekben tréfálkozni próbál. Ami egyáltalán nem vicces. Viszont jól jellemzi a hatalom embereit. Akik biztosak benne, hogy mindent jól csinálnak, ergo: aki szembesíteni igyekszik őket - a szerintük mondvacsinált - problémákkal, az csak kekeckedik, akadékoskodik, végső soron ellenség. Olyan tehát, akit - a legfőbb vezető útmutatásai alapján - le kell győzni. A humor, az irónia, a tréfa és a vicc a mai rendszerben egészen új értelmezést kap. De ezen - és Kósán - már nincs kedvünk nevetni.
2018.08.09 07:32

Pár héten belül kiadhatják a Kósa Lajost mesés vagyonnal hitegető csengeri nőt

Publikálás dátuma
2018.07.20 17:36

Fotó: Népszava/
A nő ügyvédje, Helmeczy László úgy véli, lesznek még álmatlan éjszakái a fideszes politikusnak, ha ügyfele beszélni kezd.
Pár héten belül kiadhatják a svájciak a magyar hatóságoknak Sz. Gábornét – írja a 24.hu. A portál megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészséget azzal kapcsolatban, hogy hol tart a csengeri nő ügye, és megtörtént-e már a kiadatás. A megyei ügyészség szóvivője közölte: „A nyomozást különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendelte el 2017.november 2. –án. A nyomozást 2018. február 22. napjától a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja. Az ügyész indítványára a nyomozási bíró nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki egy személlyel szemben, azonban gyanúsítotti kihallgatás az ügyben még nem történt, mert a külföldön egyébként elfogott gyanúsítottat még nem adták át a magyar hatóságoknak.” Hozzátette, hogy a július elsejétől hatályos büntetőeljárási törvény szerint a gyanúsított kihallgatásáig az ügy felderítési szakban van, és a rendőrség ennek során végzett munkája felett az ügyészség csupán felügyeletet gyakorol, és csak akkor avatkozik be, ha valamilyen törvénysértést tapasztal, vagy ha olyan döntést kell meghozni, ami a törvény szerint az ügyész hatáskörébe tartozik. A csengeri örökösnő ügyvédje, Helmeczy László a portállal közölte: „Miután kiadták a hatóságok az európai elfogatóparancsot Sz.-né ellen, Genf kantonban elfogták. Ezt követően politikai menedékjogot kért. A svájci hatóságok azonban első fokon elutasították a kérelmét. Ezt azonban megfellebbezte. A fellebbezés elbírálására még ebben a hónapban sor kerül. Nem tartom valószínűnek, hogy menedékjogot fog kapni. Arra van esély, hogy pár héten belül kiadják. Ezt követően fogják kihallgatni gyanúsítottként.” Helmeczy korábban azt mondta, papír van a birtokában arról, hogy Kósa Lajos külföldi érdekeltségű vagyoni értékű jogot kapott volna ajándékba. És most is biztos abban, hogy a politikusnak lesznek még álmatlan éjszakái a dolgok miatt. „Sz.-né továbbra is azt állítja, hogy létezik az az összeg, amiről eddig beszélt. Gondolom, hogy Kósa úr nem véletlen járkált vele Svájcba intézni az ügyeket. Elég komoly jutalom ígéretét kapta” – tette hozzá az ügyvéd.
2018.07.20 17:36