Melegházassságra készülnek a brit királyi családban

Publikálás dátuma
2018.06.17 14:28
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
II. Erzsébet unokaöccse egy devoni kápolnában esküszik élettársával. Korábban felesége is volt, de nem érezte magát boldognak.

Miközben a világ Harry herceg és Meghan Markle esküvőjére figyelt, lényegesen csendesebben készülődött egy másik lagzi is a királyi családban. II. Erzsébet unokatestvére házasodik össze a közeljövőben a barátjával - írja a Bors, a Daily Mail cikkére hivatkozva.

Lord Ivar Mountbatten egyszer már tett házassági fogadalmat: 24 évvel ezelőtt Pennyt vette feleségül. A most 55 éves férj azonban pár éve elvált az asszonytól, majd 2016-ban nyilvánosan előrukkolt vele: valójában homoszexuális, és házassága 16 éve alatt csak szenvedett. Azt is elárulta, hogy új szerelme, James Coyle oldalán találta meg a boldogságot.

Kapcsolatukat ugyanakkor támogatja a korábbi feleség is, Penny szerint férje jó irányban változott, mióta nyíltan vállalja másságát – a templomi szertartást a Lord kifejezetten három lánya kérésére vállalta, hogy ezzel is méltóbbá tegyék az eseményt.

A két férfi egy devoni kápolnában esküszik még idén nyáron, a szertartás azonban csendes, feltűnést kerülő esemény lesz, szemben a királyi esküvők szokott pompájával.

Szerző
2018.06.17 14:28
Frissítve: 2018.06.17 14:28

A harci kutya szájából rángatta ki ölebét az idős asszony

Publikálás dátuma
2018.12.07 07:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az assszony két yorkit is megmentett a haláltól, bár egyiküknek szinte leszakította fejét az őrjöngő támadó.
 Saját életét is kockára téve mentette meg lánya kutyáit a X. kerületben egy 64 éves budapesti asszony, miután két harci kutya támadt rájuk az utcán - értesült a Blikk.  A nő éppen sétára indult a 11 éves és 6 éves yorkikkal, amikor a két nagytestű, stafforshireterrier-szerű kutya rájuk rontott Miután az egyik vadállat elragadta Zsófit, az egyik kedvencünket, belenyúltam a támadó kutya szájába. Még most is érzem a harapását – mondta az asszony, akinek a lánya a nagy kiabálásra lett figyelmes.
– Sokkoló volt a látvány: a yorkimról a fülétől a lapockájáig lenyúzták a bőrt. Anyukám elkérte az érintett gazdák telefonszámát, amiről utólag kiderült, hogy nem él – mesélte megrendülten a gazda, aki – mint mondta – rettegett attól, hogy az édesanyja torkának is nekiesnek a kutyák. Brigi az ügyben feljelentést is tett.  Korom Gábor kutyaoktató szerint a kutyatámadások jelentős része elkerülhető lenne, ha a gazda megtanulná kontrollálni a kutyáját. – Aki csak pórázzal tudja megfékezni saját kutyáját, kérjen segítséget. Egy erőszakosabb kutya hajlamos úgy értelmezni a feszes pórázt, hogy a gazdája harcba küldi – mondta a szakember.  – Soha nem szabad beállni egy támadás tűzvonalába, a gazdák ugyanis ilyenkor szoktak megsérülni. Ha már egymásnak esett a két kutya, nem az a feladat, hogy szétszedjük őket egy hirtelen mozdulattal. Inkább a hátsó combjuknál tudjuk őket kihúzni a tűzvonalból – szögezte le a szakember a lapnak nyilatkozva. 
2018.12.07 07:33

Játszva keresett 22 millió dollárt a hétéves Youtube-sztár

Publikálás dátuma
2018.12.03 20:37

Fotó: Youtube / Ryan ToysReview/
Ryan játékokat tesztel szüleivel, ezt pedig milliók nézik végig: az épp csak iskoláskorú fiú átszámítva több mint hatmilliárd forinttal gazdagította a családi kasszt.
Egy hétéves fiú lett a legjobban kereső Youtube-vlogger: Ryan szó szerint játszva lett milliomos, hiszen játékokat próbál ki – kvázi tesztel – szüleivel kamera előtt. Hogy ez mennyi embert érdekel, magában is jelzi, hogy csatornáját, a 2015-ben startoló Ryan ToysReview-t már17,3 millióan követik, a felvételek pedig 26 milliárd (!) megtekintésnél tartanak.
Ryan egy év alatt 22 millió dollárt keresett, ezzel a második helyre szorítva szintén Youtube-milliomosnak számító Jake Pault (21,5 milliós bevétel) és a Dude Perfect csatornát, ami „csak” 20 millió dollárt hozott egy évben -írja a BBC.
A kisfiú csatornája ráadásul egyre sikeresebb lesz, adózatlan jövedelme megduplázódott a tavalyi évhez képest. A bevételnek ugyanakkor csak egy töredékét adják az új videók előtt futó hirdetések: a Forbes szerint igazi üzlet a szponzorált tartalmakban van, ezek 21 millió dolláros hasznot jelentettek Ryannek, illetve családjának.
És hogy miért nézik annyian ezeket a videókat? Ryan az NBC-nek árulta el a titkot: „Azért, mert vicces és szórakoztató vagyok”.
Bár a bevételek nagy részét a szülők használják, a  pénz 15 százaléka egy bankszámlára kerül, amihez Ryan csak akkor férhet hozzá, ha eléri a nagykorúságot. 
2018.12.03 20:37
Frissítve: 2018.12.04 11:07