Siófoki panama: hatszázmilliónyi adót csalt az exlégiós

Publikálás dátuma
2018.06.20 12:39
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
Volt idegenlégiós tüntetett el több mint félmilliárdot egy kiterjedt szekuritis cégpiramison keresztül. A vádlottat és négy társát most fegyházba küldenék.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy korábban a francia idegenlégiót is megjárt férfi és négy társa ellen a Somogy Megyei Főügyészség: a társaság egy cégpiramist kiépítve 632 millió forint adót csalt el.

Az egykori légiós egy biztonsági céget irányított, s miután a vállalkozás egyre jobban prosperált, elhatározta, társaival céghálót hoznak létre, hogy ne kellje annyi adót fizetniük. A munkát továbbra is az eredeti cég végezte, ám a bűnszervezet többi vállalkozása fiktív számlákkal és munkaszerződésekkel elérte, hogy a biztonsági cégnek ne kelljen adót fizetni, ám a kamucégek sem fizettek be semmit az államnak. A banda összesen 632 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A Népszava információi szerint az elsőrendű vádlott főként Siófokon volt aktív: a balatonszárszói férfi fantomcégein keresztül több száz biztonsági őrt foglalkoztatott, akik számos Balaton-parti szórakozóhelyet és létesítményt védtek; mivel ők valós munkát végeztek, nem is kerültek a vádlottak padjára.

A 2014-ben kezdődő visszaéléseknek két évvel később aztán a NAV Neptun kommandója vetett véget. Az MTI korábbi beszámolója szerint a bevetésen 110 kommandós vett részt, akik 35 helyszínen tartottak házkutatást, és 306 millió forint értékben foglaltak le a társasághoz köthető ingatlanokat, autókat  – emellett jelentős összegű készpénz is találtak.

A főügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az elsőrendű hosszú ideig előzetesben volt, a negyedrendű pedig más ügyben börtönbüntetését tölti jelenleg – fegyházbüntetést indítványozott a vádiratban.

Szerző
2018.06.20 12:39

Autók ütköztek, két ember meghalt Veszprém határában

Publikálás dátuma
2018.12.09 16:04
Ripityára tört autóroncsok maradtak a két halálos áldozatot követelő veszprémi baleset után
Fotó: police.hu/
A 8-as főúton történt a tragikus kimenetelű baleset, az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Két ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek, amikor személyautók ütköztek össze vasárnap kora délután Veszprém külterületén. A tragikus baleset a 8-as főút 47. kilométerszelvényében történt, az útszakaszt a műszaki mentés és helyszínelés idejére lezárták a rendőrök.
Az autóforgalmat a hatósági vizsgálat idejére Litér felé terelik, érdemes óvatosan közlekedni az érintett útvonalon.
2018.12.09 16:04
Frissítve: 2018.12.09 17:41

Halálos sokktól mentettek meg egy nőt a csepeli rendőrök

Publikálás dátuma
2018.12.09 10:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Járőrök vették észre az allergiás rohamtól fulladozó beteget, perceken múlt, hogy még segíteni tudtak rajta.
Életet mentettek szombat este a csepeli rendőrök - írja a police.hu. A Karácsony Sándor utcában sétáló járőrök valamivel nyolc óra előtt egy ziháló nőre lettek figyelmesek; próbáltak beszélni vele, de már nem jutott szóhoz, levegőhöz sem, így a rendőrök azonnal mentőt kértek a helyszínre.
A nő közben egyre rosszabbul lett, ezért a járőrök várakozás helyett egy közeli orvosi rendelőbe vitték, ahol egy ápoló segített rajta. A további késlekedés az ápoló szerint a beteg fulladását is okozhatta volna.
2018.12.09 10:38