Előfizetés

7-en a 7-ről - Ön kikről állítana össze listát?

Publikálás dátuma
2018.06.23. 07:07

Arató András, Klubrádió

Azokat nem érdemes listázni, akik a legújabb szégyenteljes törvényeket megszavazták, hiszen tudjuk kik. A Figyelő pedig olyan szépen fejlődik, hogy inkább az „Ami elérhető” brand illik hozzá. Nemcsak a guriga reklám miatt, hanem mert alacsony olvasottsága mellett – ez egyébként legfőbb erénye – elviszi a hetilapok állami „piacán” a teljes summa döntő többségét.

Avar János, újságíró

A listázókról. Azokról, akik hátuk mögött a hatalommal pécézik ki a „belső ellenséget”, megelőlegezve a már a látszatra sem adó diktatúrát. S azért, hogy az utókor se feledkezzen meg ezen új undokokról, akiknek remélem akkor sem lesz mentség, hogy parancsra tették (és pláne, ha illyési szavakkal magánszorgalmú kutyák).

Bolgár György, rádiós újságíró

Állítanék? Honnan veszik, hogy nincs már rég összeállítva? Egyesek, sőt sokak által szeretett vezetőnk szerint Európa és benne ez a kis ország élethalálharcát vívja, és mivel nem lehet minden ellenséget névvel és fényképpel kiplakátolni, kénytelen vagyok listát csinálni. Ha nem tudom, ki az ellenség, nem tudok ellene harcolni. De tudom. Akik pedig a listámon vannak, megnézhetik magukat. Egyszer. Talán.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Ez mindaddig így lesz, amíg az állam által fizetett ellenzék főleg magával lesz elfoglalva, a Fidesz által fizetett ellenzék pedig betesz mindennek. Nincs nagyobb veszély az álellenzéknél, amelyik elfoglalja a helyet azok elől, akik tényleg mindent egy lapra feltéve akarják a változást. Engem ezen kívül már nem érdekel semmi, s tudom, ha valahára változás is lesz, óriási bajokat, bonyodalmakat hoz, én meg a legjobb esetben is egy orvosra várok valahol. de akkor is!

Horváth István, hírlapíró

Arról, hogy hányszor változtatta meg a rablóbanda a saját képére formált, gránit szilárdságú alaptörvényt.

Horváth Zoltán, újságíró

Én elsősorban a listázókról állítanék össze egy listát. Ezzel én is felkerülhetnék egy jobb listára...

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

A fidesz.hu, a jobbik.hu, meg a kormány oldaláról simán összeállítható már egy hosszú nemzeti szocia lista.

Távozott a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese

S. Z.
Publikálás dátuma
2018.06.23. 07:01
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Közös megegyezéssel távozott posztjáról a Fővárosi Törvényszék (FT) általános elnökhelyettese - tudta meg a Népszava. Rosnerné Romenda Zsuzsanna távozása összefügg azzal, hogy május végén Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Polgárné Vida Juditot bízta meg egy évre az FT elnöki feladatainak ellátásával.
FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

Ezzel a lépéssel Handó semmibe vette a törvényszék bíráinak véleményét, akik két fordulóban is a korábbi elnök, Fazekas Sándor újbóli kinevezését támogatták. Ám az OBH-elnök az FT elnöki posztjára egymás után kiírt két pályázatot eredménytelennek nyilvánította, ami megnyitotta az utat Vida Judit határozott időre szóló megbízása előtt. Handó Tünde több alkalommal is (vissza)élt már ezzel az eszközzel: eredménytelennek nyilvánította a bírósági vezetői pályázatot, majd hozzá kötődő bírót bízott meg határozott időre, aki később pályázat útján el is nyerte a vezetői posztot. Ezt a pályáztatási gyakorlatot több bíró és az Országos Bírói Tanács is bírálta.

Mivel az FT az ország legnagyobb bírósága, különösen fontos, ki vezeti. Fazekas hatéves elnöki mandátuma idén január 4-én járt le, s hiába pályázott kétszer is egyedüliként, Handó nem nevezte ki. Január 5-e óta a most távozó általános elnökhelyettes, Romenda Zsuzsanna teljes jogkörben vezette az FT-t, Vida Judit megbízásáig. Vida, mint ismert, OBH-elnöki biztosként dolgozott, mielőtt megbízott elnök lett. Az OBH-ba azután került, hogy egy plágiumügy miatt lemondásra kényszerült: épp az FT elnökhelyettesi posztjáról kellett távoznia.

Újabb tízmilliárdok terrorellenes intézkedésekre

Több milliárd forintos többletforrás jut terrorellenes intézkedésekre a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint – írja az MTI. Az idei költségvetésben, a Belügyminisztérium fejezetben több mint 30 milliárd forinttal léphetik túl a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadásokhoz szükséges keretet. 

A Magyar Közlönyből kiderül: az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett dokumentum szerint nem kell alkalmazni az eszközbeszerzésekről szóló 2013-as kormányhatározat rendelkezéseit, melyben kormány alá tartozó költségvetési szerveknél tilalmat rendeltek el informatikai eszközök, bútorok, személygépjárművek és telefonok beszerzésére.

Idén márciusban ugyancsak a terrorellenes intézkedésekre csaknem 1,9 milliárd forint többletforrás biztosításáról döntött a kormány.