Megnyílt a Nemzeti Múzeum Seuso-kiállítása

Publikálás dátuma
2018.06.26. 22:50
MTI Fotó: Balogh Zoltán
A Seuso-kincs néven ismert, késő római ezüstkészlet egyik darabja, a képen látható, úgynevezett Geometrikus kancsók és mosdótál is megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeumban. A József nádor-teremben látható tárlat a jelenleg ismert 14 műtárgyat, valamint az egykor azokat rejtő rézüstöt is bemutatja.
A késő római ezüstkészlet egyik darabja, az úgynevezett Meleagrosz tál
Szerző
Témák
Nemzeti Múzeum

Meghalt Garay József

Publikálás dátuma
2018.06.26. 18:11
Illusztráció: Shutterstock.
Életének 96. évében elhunyt Garay József színművész, a Katona József Színház társulatának tagja - tudatta a színház kedden az MTI-vel.

Mint írják, Garay József 1943 és 1947 között a Színművészeti Akadémia hallgatója volt. Az 1940-es évek végétől számos magyarországi színházban, többek között a Nemzeti Színházban, a győri Kisfaludy Színházban és az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. 1978 és 1981 között a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt.

A színművész 1983-ban a budapesti Katona József Színházba szerződött, ahol nyugdíjba vonulásáig számos előadásban, többek között a Coriolanusban, a Revizorban, az Übü királyban és a Catullusban nyújtott emlékezetes alakítást.

Utolsó szerepét Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című előadásban játszotta.

Garay Józsefet a Katona József Színház saját halottjának tekinti.

Szerző
Témák
meghalt halál

Máris lefestették az ál-Banksyt

Publikálás dátuma
2018.06.26. 17:31
Fotó: Szalmás Péter

Banksy aláírásával jelent meg egy pesti házfalon egy kép hétvégén, melyen Orbán Viktor lovagol Thomas gőzmozdonyon. Az egyből hatalmas érdeklődést kiváltó munkáról hamar kiderült: jelentősen több köze van a Magyar Kétfarkú Kutya Párthoz, mint a világhírű street-art művészhez.

Minderről a hír hétfőn szaladt körbe a sajtóban. Kedden 12 óra 40 perckor kuszán, ferdén és egyenetlenül, szürkére mázolták a "műalkotásnak" helyt adó falat - tudósít az Index.hu.

Ilyen gyors reakciót az erkölcs és rend védelmezőitől talán csak egyszer lehetett eddig tapasztalni: amikor Simicska Lajos ragadott festékszórót.

Orbánt festett az ál-Banksy egy pesti falra

A világhírű street-art művész, Banksy aláírásával jelent meg egy pesti házfalon egy kép, melyen Orbán Viktor lovagol Thomas gőzmozdonyon. Az egyből hatalmas érdeklődést kiváltó munkáról hamar kiderült: hamisítvány. Ugyanakkor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mintha magára vállalta volna a történteket. Megjelent egy graffiti a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán, Banksy aláírással - szúrta ki a 444.hu .

Szerző