Holttestet találtak az NFL-játékos házában

Publikálás dátuma
2018.06.27. 11:58
Illusztráció / Shutterstock

Egy férfi holttestére bukkantak a rendőrök kedden egy, az NFL-játékos Janoris Jenkinshez köthető házban – írja a CNN.

A 25 éves férfi neve Roosevelt Rene, a hírek szerint a család barátja volt, a halál okát orvosszakértő vizsgálja.

Ez a ház lett utoljára Jenkins otthonaként bejelentve. A New York Giants 29 éves játékosa az utóbbi időben nem ott élt, a szezon vége óta Floridában tartózkodik. A játékos egyelőre nem szólalt meg a halálesettel kapcsolatban.

Szerző

Lövöldözött egy férfi a szenicei parkban

Publikálás dátuma
2018.06.27. 11:19
Forrás: Facebook/szenicei városi rendőrség (Mestská polícia Senica)

Pisztollyal lövöldözött egy férfi az egyik szenicei parkban – írja az Új Szó.

A rendőrök lakossági bejelentést kaptak az esetről, a helyszínre érkezve pedig meg is találták a férfit, aki – miután meglátta az egyenruhásokat – leadott egy lövést a levegőbe. A rendőrök felszólították, hogy tegye el a pisztolyt, amit a férfi megtagadott, így a rendőröknek is a fegyverükhöz kellett nyúlniuk.

A fenyegetés hatására sikerült lefegyverezni a férfit, akinek – mint kiderült – már korábban is volt dolga a rendőrséggel.

Szerző

Magyar kisfiú is áldozatul esett Trump politikájának

Publikálás dátuma
2018.06.27. 10:35
Donald Trump amerikai elnök FOTÓ: NICHOLAS KAMM / AFP
A szülőket illegális bevándorlóként tartóztatták le, a kétéves gyereket elválasztották tőlük. A külügyminisztérium már dolgozik Levente hazahozatalán.

Magyar család is áldozatául esett Donald Trump amerikai elnök „zéró tolerancia” politikájának: a kétéves Levente pár hete egyedül, egy Bronxban található menekültközpontban „ünnepelte” második születésnapját, miután szülei illegális bevándorlóként tartóztatták le az amerikai határőrök – írja a Blikk.

A lapnak Levente 23 éves testvére, Laura elmondta: nem tudják, milyen esélyeik vannak. 

Amikor kiderült, mi történt, azonnal elkezdtem munkálkodni, hogy a kistestvérem épségben és mihamarabb hazakerüljön, s családi körben várja meg apámék hazajövetelét. Azóta lassan több mint egy hónap eltelt, és még mindig ott tartunk, hogy ilyen-olyan papírokat, sőt, már ujjlenyomatot is kértek tőlem. Minden iratot, amelyet kértek, beszereztem és a rendelkezésükre bocsátottam” – mondta a lány, hozzátéve, hogy az amerikai hatóságok nem válaszolnak a leveleire, amelyekben információt kért a testvére állapotát illetően, és a szülei sem tudnak semmit arról, hogy van a pici. Hozzátette: édesapja és barátnője nem bűnözők, nem ezt érdemlik.

A lap a külügyminisztériumot is megkereste az ügyben, ahonnan közölték: felvették a kapcsolatot a gyermeket felügyelő intézettel, és szakembereik Magyarországon is vizsgálják a hazahozatal feltételeit és lehetőségeit.

Kedden délután az amerikai egészségügyi tárcán belül a menekültek szétosztásával foglalkozó hivatal (ORR) sajtókonferencián jelentette be, hogy jelenleg 2047 migráns gyermekről gondoskodnak. Azt is közölték: a hivatal menedéktáboraiban az Egyesült Államokban összesen 11 ezer 800 gyermekre vigyáznak, elsöprő többségük kiskorú, aki szülei, vagy felnőttek felügyelete nélkül, egyedül érkezett a határra. Scott Lloyd, az ORR igazgatója újságírói kérdésre sem kívánta elmondani, hogy menedéktáboraikban fogadnak-e még családjaiktól elszakított gyerekeket. 

Az Egyesült Államok 17 szövetségi állama pert indított a Trump-kormány ellen.

Szerző