Előfizetés

Gázolt a vonat a ceglédi vonalon

Publikálás dátuma
2018.06.27. 13:18
Illusztráció. Fotó: Népszava

Hosszabb volt a menetidő a Budapest-Cegléd vasútvonalon, mert a pestszentlőrinci állomáson szerda délelőtt elgázolt a vonat egy embert – közölte a Mávinform az MTI-vel. Azt írták, a helyszínelés ideje alatt a vonatok Vecsés és Pestszentlőrinc között csak egy vágányon közlekedhettek, ezért 30-40 perccel meghosszabbodott a vonatok menetideje.

A helyszínelést már befejezték, a vonatok azóta újra mindkét vágányon járnak. A menetrendszerű közlekedés fokozatosan áll helyre a vonalon.

Egy évig mérgezte kollégáit az ápoló, kíváncsiságból

Publikálás dátuma
2018.06.27. 12:44
Illusztráció: Shutterstock
A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen az ápolónő ellen, aki közel egy éven keresztül nyugtató-, altatószerekkel mérgezte kollégáit - írja honlapján az Ügyészség.

A vádlott 2015. novemberétől ápolónőként dolgozott Pécsen, az Idegsebészeti Klinikán, ahol 2016. tavaszától kezdődően pszichiátriai gyógyszereket tett kollégái kávéjába, illetve ivóvizébe, azért, hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz.

A nővér mindezt heti rendszerességgel, hetente akár több alkalommal is megtette, és ezzel kollégáinak "egészségsértést" okozott. Az általa adagolt szerek hatására ugyanis feszültség, fáradékonyság, álmosság, izomgörcsök, valamint pánikszerű rosszullétek alakultak ki. A negatív hatások órákon, illetve pár napon belül szűntek csak meg.

Az ápolónő beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban - azon túl, hogy kísérletezett - nem tudott érdemi magyarázatot adni.

Mivel a gyógyszerek okozta rosszullétek 8 napon belül elmúltak, így a vádlott cselekménye könnyű testi sértésnek minősül. Ezért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

Majdnem megölte feleségét, majd arra kérte: mellette tanúskodjon

Publikálás dátuma
2018.06.27. 11:37
Illusztráció / Shutterstock
Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki bántalmazta feleségét, majd azt kérte tőle, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentést.

Az ügyészség közleménye szerint a 33 éves kaposvári férfi házassága – kicsapongó életvitele miatt – 2017 novemberére megromlott, és a felesége elköltözött a közös otthonukból.

A férfi nem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan kérlelte feleségét, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat. A nő 2017 karácsonyán elment férjéhez, hogy megbeszéljék a dolgokat, ám a férfi indulatba jött: a késével levágta felesége derékig érő haját, egy léccel többször hátba ütötte, majd miután a nő a földre került, 4-5 alkalommal a hasába és a gyomrába térdelt, többször fejbe rúgta, valamint testszerte megtaposta.

A közel másfél órás bántalmazásnak végül az vetett véget, hogy a férfi az elfogyasztott, nagy mennyiségű nyugtatótól elaludt. A nő ezután a kórházba ment, ahol kiderült, hogy – egyebek mellett – olyan súlyos májsérülést szenvedett, ami orvosi ellátás hiányában akár a halálához is vezethetett volna.

A férfi előzetes letartóztatásba került, melynek során az ügyészség megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen feleségével. Ő azonban a BV intézetben egy jogosulatlanul bevitt SIM kártya használatával mobiltelefonról többször is felhívta a nőt, és arra kérte, hogy a feljelentését vonja vissza, és vallja azt, hogy valaki más bántalmazta. Erre a nő nem volt hajlandó, így a vádlottnak hamis tanúzásra történő felhívás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő – a korábban elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt – különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.