Előfizetés

Nem válogattak – Mindent vitt a magyar–szlovák bűnbanda

Publikálás dátuma
2018.06.28. 10:19
A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

Négy éven keresztül közel ötven nemzetközi teherszállítmány teljes árukészletét tulajdonította el egy szlovák és magyar elkövetőkből álló bűnszövetség – írja a police.hu.

A csoport tagjai első lépésként – alkalmi „stróman” személyek bevonásával – szállítmányozással foglalkozó cégeket vásároltak fel, és az így megszerzett gazdasági társaságok nevében interneten keresztül nemzetközi fuvarozást vállaltak. Az árukért az elkövetői csoporthoz tartozó, hamis okmányokkal rendelkező sofőrök mentek el, akik egyetlen esetben sem vitték a célállomásra a szállítmányt.

A bűnszövetség tagjai nem válogattak az árucikkek vonatkozásában: televíziókat, mosogatógépeket, szárítógépeket, autógumit, műanyag granulátumot, mosóport, kozmetikai termékeket, kávét, édességet, de még gyerekjátékot is loptak. Hogy elkerüljék a lebukást, néhány elcsalt fuvar után a gyanúsítottak a szállításhoz használt teherautókat hátrahagyták, a hamis okmányokat pedig megsemmisítették.

A nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) széleskörű együttműködést folytatott a szlovák társszervvel. A rendőrök megállapították, hogy az elkövetői csoport öt magyar és öt szlovák gazdasági társaság felhasználásával 2012 és 2015 között közel ötven szállítmányt tulajdonított el, amivel összesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak.

tíz főből álló bűnözői csoport ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja folytattak nyomozást, ezt vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség.

Oszlopnak ütközött egy autó a XII. kerületben

Publikálás dátuma
2018.06.28. 09:21
Fotó: Népszava

Oszlopnak ütközött egy autó a főváros XII. kerületében, a Németvölgyi út és az Agárdi út kereszteződése közelében – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Halálos baleset – Kamionok ütköztek az M1-esen (fotók)

Publikálás dátuma
2018.06.28. 09:04
Fotó: Shutterstock

Összeütközött két kamion az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya térségében. A balesetben az egyik jármű vezetője, egy 51 éves férfi olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette, a másik kamionban utazó két személy könnyű sérülést szenvedett – írja a police.hu.

A baleset szemléjének idejére a rendőrök az autópálya forgalmát teljes szélességében lezárták, a gépjárműveket az 1-es számú főútra terelték.