Előfizetés

Eppel Márton Kazahsztánba szerződött

Publikálás dátuma
2018.06.28. 12:32
Eppel Márton és Bernd Storck FOTÓ: PASCAL PAVANI / AFP

A kazah Kajrat Almati labdarúgócsapatához szerződött Eppel Márton, az OTP Bank Liga 2016/17-es szezonjának gólkirálya – írja az MTI a játékos eddigi klubja, a Budapest Honvéd közlése alapján.

A 26 éves, ötszörös magyar válogatott támadó az elmúlt két idényben 70 mérkőzésen 35 gólt lőtt a Honvéd színeiben, mellyel egy évvel ezelőtt bajnoki címet ünnepelhetett.

A 15 forduló után a kazah élvonal második helyén álló Kajratnak Elek Ákos személyében van már egy magyar játékosa. Az együttes a bajnokság mellett az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt.

Kubatov a bírókat hibáztatja az elbukott bajnokságért

Publikálás dátuma
2018.06.28. 12:07
Fotó: Népszava
Az FTC elnöke és a Fidesz pártigazgatója az MLSZ-t is bírálta, mert szerinte az elvesztette legfontosabb célját. Külön profi ligát és nyilvános játékvezető-értékelést szeretne.

A játékvezetést hibáztatta az elbukott bajnoki címért Kubatov Gábor, az FTC elnöke (és a Fidesz pártigazgatója). Kubatov a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben egyebek mellett arról beszélt, hogy csak egy győzelem hiányzott a bajnoksághoz. „Ha nyíltan akarunk beszélni, mindenképpen meg kell említeni a játékvezetői ítéleteket és döntéseket, mert a tavaszi fordulók során, a Debrecen és a Videoton ellen nem kaptunk meg jogos tizenegyeseket, a Honvéd ellen pedig minket sújtottak egy kimondottan jogtalannal” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Fradi játékosai is hagytak ki nagy helyzeteket – például fél méterről nem sikerült betalálni a Videoton üres kapujába –, Kubatov azt mondta: ez nézőpont kérdése, de „úgy tűnik, hogy a mi csapatunknak többet kell tennie a céljai eléréséért, mint a vetélytársainak”. A klubelnök szerint nekik arra kell törekedniük, hogy legalább tíz ponttal megelőzzék a mezőnyt, mert „így senki sem tudja majd elvenni tőlünk a győzelmet”.

Kubatov nyíltan bírálta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) is: „Finoman fogalmazva sem kiegyensúlyozott a viszony a szövetséggel, és szerintem erről nyíltan kell beszélnünk, mert ez szolgálja a magyar labdarúgás előrehaladását. Látjuk és érzékeljük, hogy az MLSZ elvesztette legfontosabb célját, szerepét, mégpedig az integrálást. Sajnos a klubokat nem partnerként kezeli a szövetség, ehelyett gyakorlatilag hatóságként működik.”

Megoldásként Kubatov azt vetette fel, hogy létre kell hozni egy profi ligát vagy az MLSZ-en belül egy profi labdarúgással foglalkozó szekciót. A bajnokság lebonyolítása ugyanis nem tudta felvenni a versenyt az új kihívásokkal, és itt ismét a játékvezetőket kritizálta: „Ma egy mérkőzésen mindenkit lehet bírálni, csak őket nem, mindenki köteles a saját teljesítményéről számot adni, csak ők nem, sőt, ezt ha akarnák, sem tehetnék meg.” Azt javasolják, hogy legyenek nyilvánosak a játékvezető-értékelések, ezekben a klubok is részt vehessenek, és ennek legyen hatása a bírói fizetésekre.

Hamarosan visszavonul Gera Zoltán?

Publikálás dátuma
2018.06.28. 11:49
Gera Zoltán FOTÓ: ISZA FERENC / AFP
A Bors értesülése szerint napokon belül bejelentheti visszavonulását Gera Zoltán, a Fradi 39 éves válogatott focistája.

A játékos egy hónapja a  Fradi TV-nek azt mondta, egyelőre bizonytalan a jövő, és nem tud nyilatkozni arról, hogy fog-e még játszani. Ezt majd át kell beszélni a klubbal – tette hozzá Gera, akinek szombaton jár le a szerződése.

A Bors azt írja, a tárgyalás megtörténhetett, mivel úgy tudják, hogy Gera a héten bejelenti visszavonulását, már nem készül a csapattal az Európa Liga-selejtezőkre és inkább edzősködni szeretne.

A lap megkeresésére a klub annyit közölt:

Gera Zoltán, az FTC labdarú­gója, aki most a futball-vb szakkommentátori munkájára koncentrál, a felkészülésbe ezt követően kapcsolódik be.