Tűz ütött ki egy miskolci lakásban

Publikálás dátuma
2018.06.28. 12:36
Illusztráció / Népszava fotó

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy társasház egyik lakásában Miskolcon, a Középszer utcában – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A lángokat eloltották a miskolci hivatásos tűzoltók, az egység jelenleg az utómunkálatokat végzi. Az est során senki nem sérült meg.

Szerző

Vezetés közben lett rosszul, újraélesztettek egy férfit Kispesten

Publikálás dátuma
2018.06.28. 11:06
Fotó: Vajda József

Szerdán rosszul lett és árokba hajtott egy kisbusz sofőrje a főváros XIX. kerületben, a Pozsony utca és a Kassa utca kereszteződésében – írja a police.hu.

A férfit a kisbusz utasa kihúzta a járműből, és megkezdte az újraélesztését, melyet a perceken belül helyszínre érkező járőrök vettek át a mentők kiérkezéséig. A mentők később stabilizálták az állapotát és kórházba szállították a férfit.​

Szerző

Nem válogattak – Mindent vitt a magyar–szlovák bűnbanda

Publikálás dátuma
2018.06.28. 10:19
A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

Négy éven keresztül közel ötven nemzetközi teherszállítmány teljes árukészletét tulajdonította el egy szlovák és magyar elkövetőkből álló bűnszövetség – írja a police.hu.

A csoport tagjai első lépésként – alkalmi „stróman” személyek bevonásával – szállítmányozással foglalkozó cégeket vásároltak fel, és az így megszerzett gazdasági társaságok nevében interneten keresztül nemzetközi fuvarozást vállaltak. Az árukért az elkövetői csoporthoz tartozó, hamis okmányokkal rendelkező sofőrök mentek el, akik egyetlen esetben sem vitték a célállomásra a szállítmányt.

A bűnszövetség tagjai nem válogattak az árucikkek vonatkozásában: televíziókat, mosogatógépeket, szárítógépeket, autógumit, műanyag granulátumot, mosóport, kozmetikai termékeket, kávét, édességet, de még gyerekjátékot is loptak. Hogy elkerüljék a lebukást, néhány elcsalt fuvar után a gyanúsítottak a szállításhoz használt teherautókat hátrahagyták, a hamis okmányokat pedig megsemmisítették.

A nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) széleskörű együttműködést folytatott a szlovák társszervvel. A rendőrök megállapították, hogy az elkövetői csoport öt magyar és öt szlovák gazdasági társaság felhasználásával 2012 és 2015 között közel ötven szállítmányt tulajdonított el, amivel összesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak.

tíz főből álló bűnözői csoport ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja folytattak nyomozást, ezt vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség.

Szerző